Najděte si recept
Na co máte chuť?

Řecká čočková polévka se špenátem
Luštěniny obecně patří ke zdravým potravinám. Vyzkoušejte recept na lehkou polévku, která vás překvapí novými chutěmi. Skvělá kombinace vhodná pro teplejší dny.
do 1 hodiny
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- hnědá čočka 200 g
- Česnek 1 stroužek
- jarní cibulka 2 ks
- mrkev 1 ks
- řapíkatý celer 2 stonky
- zeleninový vývar 1500 ml
- sušený rozmarýn 2 lžičky
- Bobkový list 3 ks
- špenátové listy 500 g
- rajčata 500 g
- Sůl 1 špetka
- Pepř 1 špetka
- balsamikový ocet 3 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Čočku vsypte do mísy a zalijte studenou vodou. Namáčejte nejméně 2 hodiny. Poté čočku slijte, propláchněte a nechte okapat v cedníku.
- Oloupejte česnek a najemno ho nasekejte, cibulky nakrájejte na kolečka. Očištěnou mrkev a celer nakrájejte na kostičky. Rozehřejte olivový olej v hrnci a zeleninu na něm osmahněte. Zalijte vývarem, přidejte čočku a všechno koření a polévku vařte na mírném ohni asi 30 minut.
- Očištěné listy špenátu dejte vařit do vroucí vody v jiném hrnci asi na 2 minuty. Sceďte, propláchněte studenou vodou a vymačkejte přebytečnou tekutinu. Potom špenát nahrubo nasekejte.
- Rajčata spařte horkou vodou, oloupejte a nakrájejte nahrubo. Poté přidejte špenát i rajčata do polévky a nechte jen krátce prohřát. Před podáváním polévku dochuťte solí, pepřem a balsamikovým octem.