Suroviny
- rebarbora 120 g
- jahody 120 g
- hladká mouka 180 g
- polohrubá mouka 100 g
- prášek do pečiva 1/2 pytlíčku
- hnědý cukr 150 + 50 g
- citronová šťáva z 1/2 citronu
- mléko 200 ml
- vejce 1 ks
- zázvor (nastrouhaný čerstvý ) 1 lžíce
- máslo 90 g + 1 lžíce na posypku
- mandlové plátky
- sůl špetka
Postup přípravy
- Troubu nechte předehřát na 180 °C.
- Nejprve smíchejte v míse sypké suroviny – mouku, 150 g hnědého cukru, sůl a prášek do pečiva.
- Do druhé mísy nalijte mléko v pokojové teplotě, do něho přidejte šťávu z poloviny citronu, jednu lžíci nastrouhaného zázvoru, vejce a rozpuštěné máslo.
- Pak přidejte na malé kousky nakrájenou rebarboru. Nakonec do této směsi vmíchejte sypké suroviny, vytvoří se husté lepkavé těsto.
- Tím naplňte máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu na muffiny.
- Výborným detailem tohoto receptu je křupavá krusta, kterou vytvoříte z 50 g cukru, lžíce másla a hrsti mandlových platků.
- Tuto směs přidejte navrch každého muffinu a dejte péct na 180 °C asi na 25 minut.