návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Rebarborovo-jahodové muffiny

do 1 hodiny
Rebarborovo-jahodové muffiny
Autor: Coolinářka Rebarborovo-jahodové muffiny
Sezónní recept na muffiny, ve kterém využijete rebarboru i voňavé jahody. Není nijak složitý časově a stačí vám pouze základní suroviny. Tak pojďme na to! :)
Reklama

Suroviny

Reklama

Postup

  1. Troubu nechte předehřát na 180 °C.
  2. Nejprve smíchejte v míse sypké suroviny – mouku, 150 g hnědého cukru, sůl a prášek do pečiva.
  3. Do druhé mísy nalijte mléko v pokojové teplotě, do něho přidejte šťávu z poloviny citronu, jednu lžíci nastrouhaného zázvoru, vejce a rozpuštěné máslo.
  4. Pak přidejte na malé kousky nakrájenou rebarboru. Nakonec do této směsi vmíchejte sypké suroviny, vytvoří se husté lepkavé těsto.
  5. Tím naplňte máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu na muffiny.
  6. Výborným detailem tohoto receptu je křupavá krusta, kterou vytvoříte z 50 g cukru, lžíce másla a hrsti mandlových platků.
  7. Tuto směs přidejte navrch každého muffinu a dejte péct na 180 °C asi na 25 minut.
Reklama

Coolinářka
Svatava Vašková

Autorka foodblogu Coolinářka a autorka kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin.

V nové knize Tak chutná hygge nabízí více než 70 tipů na pohodové večeře.

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty.

Knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Související témata: Sladké
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama