návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Rajčata v crème fraîche

Hodnoceno: 1x
4 porce
do 30 minut
Rajčata v crème fraîche
Autor: Košík plný rajčat Rajčata v crème fraîche
Tímto jednoduchým způsobem přípravy přetvoříte rajčata v nanejvýš chutný pokrm, v němž hraje prim kontrast bohatého crème fraîche a přirozené kyselosti rajčat. Podávejte jako přílohu k pečenému jehněčímu nebo jako lehký hlavní chod s rýží či křupavým chlebem.

Článek

Pečené ratatouille  Foto:

Nejlepší recepty na letní večeře s rajčaty

Léto je obdobím, kdy dozrávají rajčata, kterým slunce dodá nezaměnitelnou vůni a výtečnou sladkokyselou plnou chuť. Užijte si jejich sezonu naplno a připravujte je syrová...

Postup

  1. Nejdříve spařte rajčata. Zralá rajčata vložte do žáruvzdorné nádoby a zalijte je vroucí vodou. Nechte 1 minutu stát, poté vodu slijte a ostrým nožem rajčata opatrně oloupejte.
  2. V malé pánvi na mírném plameni rozehřejte olej.
  3. Přihoďte šalotku, česnek a lístky tymiánu a za stálého míchání zvolna restujte 2 minuty. Pak přidejte celá oloupaná rajčata a za občasného míchání restujte dalších 5 minut. Při míchání buďte opatrní, aby se rajčata nerozpadla.
  4. Přidejte crème fraîche nebo zakysanou smetanu a osolte a opepřete. Zvyšte plamen a přiveďte k varu. Vařte dalších 5 minut.
  5. Ozdobte petrželovou natí a ihned podávejte.

Košík plný rajčat Foto: Košík plný rajčat

Jenny Linford

Téměř každý z nás si jistě oblíbil rajská jablíčka, onu zářivě červenou zeleninu lahodné chuti a výrazného aroma, která hraje nezastupitelnou roli při přípravě mnoha vynikajících pokrmů.

Tato kniha však nenabízí pouze nahodilý výčet stokrát viděných a vyzkoušených receptů – naleznete v ní totiž více než 75 receptů na skutečně originální rajčatové pokrmy, jež těží z charakteristické chuti této fantastické ingredience. Recepty jsou navíc proloženy zajímavými články, jež se týkají jak šlechtění či pěstování rajčat, tak jejich skladování či zpracování. Sáhněte proto i vy do Košíku plného rajčat a vytáhněte z něj recept, který nejlépe vyhoví vašim chuťovým preferencím!

Vydalo nakladatelství Omega.