Suroviny
- batáty 1 ks
 - quinoa 1 hrnek (nevařené)
 - červená cibule 1 ks
 - sušené brusinky 1 hrst
 - sušený dřišťál (nemusí být) 1 hrst
 - dýňová semínka (opražená nasucho) 1 hrst
 - petrželová nať (posekaná)
 - sůl
 - pepř
 
Zálivka
- olivový olej 8 lžic
 - dijonská hořčice 1 lžička
 - česnek 1 stroužek
 - tamarindová pasta 1/2 lžíce
 - citronová šťáva trocha
 - olej (ostropestřecový) 1/2 lžíce
 
Článek
20 receptů na saláty, které servírujte jako hlavní jídlo
Léto je období, kdy máme přirozeně chuť na lehčí pokrmy plné zeleniny a k večeři si rádi děláme oblíbené saláty. Pokud je ale servírujeme jako hlavní jídlo, měly by kromě...
Postup přípravy
- Batát oloupejte a nakrájejte na malé kostičky, pokapejte olejem, osolte a pečte cca 15 minut na 180 °C.
 - Quinou uvařte podle návodu, je za cca 15 minut hotová. Jen je potřeba ji předem opravdu důkladně propláchnout.
 - Jakmile bude vše připravené, suroviny smíchejte a salát dochuťte solí i pepřem. Na další dochucení si připravte zálivku. Na závěr posypejte dýňovými semínky.
 - Salát se dá jíst i bez zálivky, jen s olivovým olejem.