Suroviny
- batáty 1 ks
- quinoa 1 hrnek (nevařené)
- červená cibule 1 ks
- sušené brusinky 1 hrst
- sušený dřišťál (nemusí být) 1 hrst
- dýňová semínka (opražená nasucho) 1 hrst
- petrželová nať (posekaná)
- sůl
- pepř
Zálivka
- olivový olej 8 lžic
- dijonská hořčice 1 lžička
- česnek 1 stroužek
- tamarindová pasta 1/2 lžíce
- citronová šťáva trocha
- olej (ostropestřecový) 1/2 lžíce
Článek
20 receptů na saláty, které servírujte jako hlavní jídlo
Léto je období, kdy máme přirozeně chuť na lehčí pokrmy plné zeleniny a k večeři si rádi děláme oblíbené saláty. Pokud je ale servírujeme jako hlavní jídlo, měly by kromě...
Postup přípravy
- Batát oloupejte a nakrájejte na malé kostičky, pokapejte olejem, osolte a pečte cca 15 minut na 180 °C.
- Quinou uvařte podle návodu, je za cca 15 minut hotová. Jen je potřeba ji předem opravdu důkladně propláchnout.
- Jakmile bude vše připravené, suroviny smíchejte a salát dochuťte solí i pepřem. Na další dochucení si připravte zálivku. Na závěr posypejte dýňovými semínky.
- Salát se dá jíst i bez zálivky, jen s olivovým olejem.