zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Quiche s medovou cibulí a šunkou
Spouštím video za 5s.

Quiche s medovou cibulí a šunkou

Hodnoceno: 0x
Místo smetany ke šlehání můžete použít méně tučnou smetanu nebo i mléko, koláč bude také skvělý, ale se smetanou je více krémový.
do 1,5 hodiny
4 porce

Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Z mouky, špetky soli a studeného pokrájeného másla, si na vále nožem nebo v robotu připravte směs podobnou drobence, přidejte vejce, pár lžic vody a spojte v těsto. Vytvarujte kouli, zabalte ji do fólie a nechte tak půl hodiny až hodinu odležet a ztuhnout v chladničce. Mezitím si připravte náplň. Na pánvi rozehřejte máslo nebo olej, dejte na něj cibuli a opékejte za občasného promíchání, dokud není měkká, trvá to asi 10–15 minut. Pak přidejte i šunku a ještě pár minut opékejte, dokud cibule nebude zlatavá a šunka prohřátá. Přidejte lžíci medu, promíchejte a ještě minutu opékejte. Odstavte z ohně a odložte na později.
  2. Těsto vyválejte na pomoučeném válu na kulatou placku a vložte ji do koláčové formy o průměru 24 cm, ideální je, když těsto trošku přesahuje přes okraje formy, protože pak je můžete podle okraje formy seříznout a koláč vypadá úhledně. Dno propíchejte vidličkou a pečte 10–15 minut v předehřáté horkovzdušné troubě na 180 stupňů dorůžova. Formu vyndejte a dokončete náplň. V misce prošlehejte smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek a vejce. Šunku s cibulí rozprostřete na předpečený korpus, posypte sýrem a přelijte vaječnou směsí. Povrch posypte lístky tymiánu. Dejte zpět do trouby a pečte ještě cca 35 minut. Náplň by měla být pevná, zlatavá, ale nepečte ji déle než je to nutné – quiche by pak ztratil šťavnatost.
  3. Nechte chvíli zchladnout a pak krájejte – je výborný teplý i studený, i druhý den.

Quiche s medovou cibulí a šunkou Foto:

Quiche s medovou cibulí a šunkou, foto: Karolína, domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu