Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Povidlové buchty ze špaldové mouky

asi 20 ks porcí
nad 2 hodiny
Povidlové buchty ze špaldové mouky
Povidlové buchty ze špaldové mouky Autor: archiv Babiččina volba
Kynuté buchty jsou tak spjaté s naším národem, že se objevují i v pohádkách :) Přes všechny ty nové cheesecaky, medovníky a mrkvové dorty naše láska ke kyprým buchtám se šťavnatou náplní stále trvá...
Reklama

Článek

Povidlový dort Foto:

20 sladkých i slaných receptů, ve kterých využijete povidla

Hustá zavařenina ze švestek má v českých a moravských zemích dlouhou tradici. Bez povidel si neumíme představit buchty, frgále ani klasické koláče. Povidla jsou ale také...

Suroviny (asi 20 ks porcí)

Náplň:

Reklama

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku s cukrem, solí a vanilkovým cukrem. Do mouky udělejte důlek a vlijte do něj vlažné mléko. Rozdrolte do něj droždí a nechte 10 minut odstát. Přidejte žloutky, máslo a citronovou kůru a vypracujte hladké těsto.
  2. Nádobu s těstem přebalte potravinovou fólií a dejte na 1 hodinu kynout. Po hodině těsto prohněťte a nechte kynout ještě 1 hodinu.
  3. Připravte si náplň: Smíchejte povidla s rumem a nastrouhaným perníkem.
  4. V pekáči rozpusťte máslo a vyválejte těsto. Z těsta vykrajujte čtverce velké asi 6 × 6 cm a doprostřed na ně klaďte náplň.
  5. Dobře buchty zabalte, namočte v pekáči s máslem a do pekáče je vyskládejte. Nechte ještě 20 minut na teplém místě.
  6. Pečte asi 30 minut na 180 stupňů.
Reklama

Povidlové buchty ze špaldové mouky  Foto: Povidlové buchty ze špaldové mouky; foto: archiv Babiččina volba

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama