návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Pomalu pečený bůček

3–4 porce
do 2 hodin
Pomalu pečený bůček
Autor: isifa.com Pomalu pečený bůček
Tento relativně levný kus vepřového se poslední dobou stal stabilní součástí jídelních lístků špičkové gastronomie. Pomalu pečený je tenhle kousek vepřového skutečně křehoučká delikatesa. Tučná vrstva nahoře a jemné maso vespodu spolu vytvoří pomalým a dlouhým pečením vláčnou pochoutku.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Na nařezání kůže a tuku nahoře použijte ostrý nůž, abyste si byli jisti, že vrstvu důkladně proříznete. Kůži a vrstvu tuku důkladně příčně nařízněte. Dejte maso do dřezu a přelijte je vařící vodou. Kůže se tak stáhne a pečením zkřehne a bude křupavá. Maso důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou a nechte na vzduchu asi 30 minut doschnout.
  2. Ve hmoždíři roztlučte dohromady rozmarýn, fenykl a česnek. Společně se solí vetřete tuto směs do kůže a tuku.
  3. Rozehřejte troubu na 220 °C, u plynové na stupeň 7. Do pekáče nasypte cibuli a na ni nalijte vývar, vepřové položte navrch cibule a pečte 30 minut. Potom snižte teplotu na 150 °C, u plynové trouby na stupeň 2 a pečte další 1,5–2 hodiny, dokud nebude maso křehké a kůže křupavá.
  4. Maso vyndejte z trouby a nechte je 10–15 minut na teplém místě odpočívat. Potom maso napříč (na šířku) nakrájejte a podávejte se šťouchanými brambory, zelenými fazolkami a šťávou z pekáče.
Reklama

Pomalu pečený bůček Foto: isifa.com

Pomalu pečený bůček, foto: isifa.com

Pomalu pečený bůček Foto: isifa.com

Pomalu pečený bůček, foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama