návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Polévka z pečených rajčat a paprik

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Polévka z pečených rajčat a paprik
Spouštím video za 5s.
Pokud zeleninu před přípravou polévky upečete, bude mít intenzivnější chuť. Karolína, domácí kuchařka doporučuje k polévce podávat rozpečenou bagetku s bazalkovým pestem.

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Postup

  1. Troubu rozpalte na 230 °C. Rajčata, papriky a cibuli očistěte a rozkrojte na poloviny. Pekáč vyložte pečicím papírem a rozložte na něj zeleninu řezem nahoru. Vložte do trouby a pečte cca 30 minut, až začnou okraje hnědnout. Pak vyndejte z trouby, nechte mírně vychladnout, abyste dokázali rajčata i papriky udržet v ruce, a pak z nich sloupněte slupky, půjde to snadno.
  2. Rajčata, papriky i cibuli přesypte do hrnce, zalijte citronovou šťávou i zeleninovým vývarem, vmíchejte olivový olej. Podle potřeby (tj. podle chuti vývaru) osolte a opepřete a vařte asi 20 minut.
  3. Rozmixujte na hladký krém. Přidejte balzamikový ocet a lístky oregana (několik si nechte na ozdobu), ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo i troškou třtinového cukru. Přiveďte znovu k varu a podávejte ozdobené lístky oregana.
  4. Bagety rozpečte v troubě dokřupava, rozkrojte podélně napůl a potřete bazalkovým pestem. Podávejte s polévkou.

Polévka z pečených rajčat a paprik  Foto: Polévka z pečených rajčat a paprik; foto: archiv FTV Prima / Karolína, domácí kuchařka

Sledujte celou epizodu