zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Polévka z pečených rajčat a paprik
Spouštím video za 5s.

Polévka z pečených rajčat a paprik

Hodnoceno: 1x
Pokud zeleninu před přípravou polévky upečete, bude mít intenzivnější chuť. Karolína, domácí kuchařka doporučuje k polévce podávat rozpečenou bagetku s bazalkovým pestem.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Troubu rozpalte na 230 °C. Rajčata, papriky a cibuli očistěte a rozkrojte na poloviny. Pekáč vyložte pečicím papírem a rozložte na něj zeleninu řezem nahoru. Vložte do trouby a pečte cca 30 minut, až začnou okraje hnědnout. Pak vyndejte z trouby, nechte mírně vychladnout, abyste dokázali rajčata i papriky udržet v ruce, a pak z nich sloupněte slupky, půjde to snadno.
  2. Rajčata, papriky i cibuli přesypte do hrnce, zalijte citronovou šťávou i zeleninovým vývarem, vmíchejte olivový olej. Podle potřeby (tj. podle chuti vývaru) osolte a opepřete a vařte asi 20 minut.
  3. Rozmixujte na hladký krém. Přidejte balzamikový ocet a lístky oregana (několik si nechte na ozdobu), ochutnejte a případně dochuťte solí, pepřem nebo i troškou třtinového cukru. Přiveďte znovu k varu a podávejte ozdobené lístky oregana.
  4. Bagety rozpečte v troubě dokřupava, rozkrojte podélně napůl a potřete bazalkovým pestem. Podávejte s polévkou.

Polévka z pečených rajčat a paprik  Foto: Polévka z pečených rajčat a paprik; foto: archiv FTV Prima / Karolína, domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu