Najděte si recept
Na co máte chuť?

Polévka z morkových kostí s kroupami
PRIMA TIP: Ke konci vaření vyjměte morkové kosti z polévky, vyklepněte z nich morek a servírujte na tenoučkém toustu k polévce, ochuťte černým pepřem a sušeným koriandrem.
nad 2 hodiny
6 porcí
Suroviny (6 porcí)
- Olivový olej 45 ml
- hovězí koleno 6 plátků
- morkové kosti 5 ks
- Cibule 2 ks
- pórek 2 ks
- mrkev 3 ks
- řapíkatý celer 3 řapíky
- brambory, nastrouhané 2 ks
- celer 1 bulva
- bouquet garni
- petrželka
- pár snítek tymiánu
- Bobkový list 1 ks
- černý pepř, drcený 5 g
- domácí vývar 2 l
- Kroupy 150 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V hrnci opečte maso ne oleji do hněda. Vyndejte maso a na stejném, oleji osmažte nasekanou cibuli, mrkev a celer, až bude vše lesklé.
- Vraťte maso a kosti do hrnce, přidejte zbylé ingredience kromě krup, uveďte do varu a na mírném ohni vařte 1 hodinu. Poté do polévky vmíchejte kroupy a vařte ještě půl hodiny.
- Osolte a posypte nasekanou hladkolistou petrželkou.
Polévka z morkových kostí s kroupami Foto: isifa.com