Najděte si recept
Na co máte chuť?

Poctivý hot dog z grilu
Grilovací sezona je v plném proudu – někteří se pouštějí do domácích burgerů, ale ani hot dogy nejsou k zahození. Zvlášť ty, které si uděláte hezky poctivě doma! :)
do 1 hodiny
8 porcí
Článek
22 neodolatelných jídel s uzeninami. Je libo klobásku, špekáček nebo párek?
Možná mají ne příliš dobrou pověst, ale ruku na srdce, dobrá uzenina je prostě skvělá. A pokud sáhnete po kvalitním výrobku, který je připraven z dobrého masa a prošel...
Suroviny (8 porcí)
Kečup:
- cibule na kostičky 1 ks
- Olej 2 lžíce
- bzenecký jablečný ocet 2 lžíce
- špetka nového koření
- rajčatová passata 200 g
- cukr podle chuti
- Sůl
Sriracha majonéza:
- Majonéza 150 g
- chilli omáčka sriracha 1 lžíce
- šťáva z poloviny limetky
Sladkokyselá cibulka:
- cibule, na půlkolečka 500 g
- Olej 4 lžíce
- bzenecký červený vinný ocet 2 lžíce
- třtinový cukr 2 lžíce
- špetka soli
Salsa z kukuřice:
- sterilovaná kukuřice 200 g
- cherry rajčata 100 g
- červená cibule 1/2 ks
- snítka koriandru
- Olivový olej 2 lžíce
- Sůl
Kompleta:
- housky na hot dog 8 ks
- kvalitní grilovací klobásky 8 ks
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Kečup: Na oleji nechte zesklovatět cibuli, pak na ni nalijte jablečný ocet a nechte odpařit.
- K cibuli přidejte nové koření, zalijte passatou a pod pokličkou nechte probublávat 10 minut.
- Na závěr přidejte trochu cukru, soli a kečup rozmixujte ponorným mixérem najemno.
- Sriracha majonéza: V misce promíchejte majonézu se srirachou a na závěr vmíchejte limetkovou šťávu.
- Sladkokyselá cibulka: Na oleji za stálého míchání nechte opékat cibuli do světle zlaté barvy, což trvá asi 10 minut.
- K cibuli přidejte vinný ocet, nechte odpařit, vmíchejte třinový cukr a špetku soli a společně nechte dopéct do tmavě zlatavé barvy. Nechte vychladnout.
- Salsa z kukuřice: Kukuřici promíchejte s nakrájenými rajčaty, najemno nasekanou červenou cibulí a koriandrem. Zeleninu zalijte olivovým olejem a dosolte. Nechte odležet.
- Kompletace: Housky je dobré před podáváním trochu opéct na grilu. Do rozkrojených housek položte opečenou klobásku a podle chuti a přání strávníků přidejte již hotové oblohy nebo nechte na každém, ať si obloží sám.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!