Kečup
- cibule (na kostičky) 1 ks
- olej 2 lžíce
- jablečný ocet (bzenecký) 2 lžíce
- nové koření špetka
- rajčatová passata 200 g
- cukr (podle chuti)
- sůl
Sriracha majonéza
- majonéza 150 g
- chilli omáčka (sriracha) 1 lžíce
- limetková šťáva z 1/2 limety
Sladkokyselá cibulka
- cibule (na půlkolečka) 500 g
- olej 4 lžíce
- červený vinný ocet (bzenecký ) 2 lžíce
- třtinový cukr 2 lžíce
- sůl špetka
Salsa z kukuřice
- sterilovaná kukuřice 200 g
- cherry rajčata 100 g
- červená cibule 1/2 ks
- koriandr snítka
- olivový olej 2 lžíce
- sůl
Kompleta
- houska (na hot dog) 8 ks
- grilovací klobása (kvalitní ) 8 ks
Článek
22 neodolatelných jídel s uzeninami. Je libo klobásku, špekáček nebo párek?
Možná mají ne příliš dobrou pověst, ale ruku na srdce, dobrá uzenina je prostě skvělá. A pokud sáhnete po kvalitním výrobku, který je připraven z dobrého masa a prošel...
Postup přípravy
- Kečup: Na oleji nechte zesklovatět cibuli, pak na ni nalijte jablečný ocet a nechte odpařit.
- K cibuli přidejte nové koření, zalijte passatou a pod pokličkou nechte probublávat 10 minut.
- Na závěr přidejte trochu cukru, soli a kečup rozmixujte ponorným mixérem najemno.
- Sriracha majonéza: V misce promíchejte majonézu se srirachou a na závěr vmíchejte limetkovou šťávu.
- Sladkokyselá cibulka: Na oleji za stálého míchání nechte opékat cibuli do světle zlaté barvy, což trvá asi 10 minut.
- K cibuli přidejte vinný ocet, nechte odpařit, vmíchejte třinový cukr a špetku soli a společně nechte dopéct do tmavě zlatavé barvy. Nechte vychladnout.
- Salsa z kukuřice: Kukuřici promíchejte s nakrájenými rajčaty, najemno nasekanou červenou cibulí a koriandrem. Zeleninu zalijte olivovým olejem a dosolte. Nechte odležet.
- Kompletace: Housky je dobré před podáváním trochu opéct na grilu. Do rozkrojených housek položte opečenou klobásku a podle chuti a přání strávníků přidejte již hotové oblohy nebo nechte na každém, ať si obloží sám.