návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Poctivá zelňačka s klobásou

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 30 minut
Poctivá zelňačka s klobásou
Autor: Slepičárna blog Poctivá zelňačka s klobásou
Máte rádi zelňačku? Potom určitě oceníte recept na pořádnou a hezky domácí, kterou si navaříte do zásoby! :)

Článek

Jak vylepšit oblíbené polévky  Foto:

5 nápadů, jak ještě vylepšit oblíbenou polévku

Polévka je grunt, ale i skvělá přesnídávka, lehký oběd, rychlá večeře nebo záchranná snídaně. Kdo by ji nemiloval? Jistě máte i vy svou oblíbenou, ve které musí lžíce stát...

Postup

  1. Cibuli nadrobno nasekejte. Rozehřejte v hrnci sádlo, orestujte cibuli.
  2. Přidejte kmín, po chvilce moukou a restujte za stálého míchání, dokud nebudete mít světlou jíšku.
  3. Pak teprve vmíchejte papriku, orestujte, přidejte bobkový list a zalijte studeným vývarem. Pořádně promíchejte.
  4. Nakrájejte zelí na nudličky, brambory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte do polévky.
  5. Vařte asi 10 minut a potom přidejte sterilizované zelí, lák si slijte stranou. Vařte dalších 10 minut doměkka.
  6. Zelňačku dochuťte lžičkou cukru a podle potřeby lákem ze zelí. Osolte a opepřete. Nakonec přidejte do polévky na plátky nakrájenou orestovanou klobásku, nechte prohřát. Můžete podávat se zakysanou smetanou a chlebem.

Slepičárna blog Foto: Slepičárna blog

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

www.slepicarna-blog.cz