návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Plněná roláda z bůčku

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 2 hodin
Plněná roláda z bůčku
Autor: Slepičárna blog Plněná roláda z bůčku
Patří bůček mezi to maso, po kterém se vám sbíhají sliny? Pak se vrhněte do rolování rolády se šťavnatou nádivkou! Opravdu stojí za vyzkoušení.

Postup

  1. Rozložte si na prkénko bůček tukem dolů, nařízněte ho podélně tak, aby vznikla co největší plocha. Paličkou na maso přes fólii bůček naklepejte, osolte a opepřete ho z obou stran. 
  2. Připravte si nádivku. Na oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek, přidejte nakrájená sušená rajčata, spařený špenát a žloutky. Osolte, opepřete a krátce orestujte.
  3. Nechte vychladnout a nakonec zlehka vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků a odstavte.
  4. Předehřejte si troubu na 160 °C. Na rozložené maso rozprostřete nádivku (ne do stran!), bůček zarolujte a zavažte provázkem.
  5. Přendejte do pekáčku, podlijte troškou vody, navrch dejte kousek másla, přiklopte a pečte hodinu a půl. Mezitím si uvařte brambory ve slupce doměkka v osolené vodě.
  6. Poté bůček odklopte, podlijte podle potřeby, maso zalijte výpekem a teplotu v troubě zvyšte na 200 °C.
  7. Pečte odklopené dozlatova, asi 15 až 20 minut. Uvařené brambory oloupejte. V hrnci rozehřejte máslo, zlehka orestujte nakrájenou jarní cibulku a pórek, přidejte brambory, sůl a růžový pepř a rozšťouchejte. 
  8. Upečenou roládu z bůčku zbavte provázku, nakrájejte ji na plátky a podávejte se šťouchanými bramborami polité šťávou z výpeku.

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: Hlavní jídla