reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Plněná roláda z bůčku
Autor: Slepičárna blog Plněná roláda z bůčku

Plněná roláda z bůčku

Hodnoceno: 0x
Patří bůček mezi to maso, po kterém se vám sbíhají sliny? Pak se vrhněte do rolování rolády se šťavnatou nádivkou! Opravdu stojí za vyzkoušení.
do 2 hodin
4 porce

reklama

reklama

reklama

Postup

  1. Rozložte si na prkénko bůček tukem dolů, nařízněte ho podélně tak, aby vznikla co největší plocha. Paličkou na maso přes fólii bůček naklepejte, osolte a opepřete ho z obou stran. 
  2. Připravte si nádivku. Na oleji orestujte nasekanou cibulku a česnek, přidejte nakrájená sušená rajčata, spařený špenát a žloutky. Osolte, opepřete a krátce orestujte.
  3. Nechte vychladnout a nakonec zlehka vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků a odstavte.
  4. Předehřejte si troubu na 160 °C. Na rozložené maso rozprostřete nádivku (ne do stran!), bůček zarolujte a zavažte provázkem.
  5. Přendejte do pekáčku, podlijte troškou vody, navrch dejte kousek másla, přiklopte a pečte hodinu a půl. Mezitím si uvařte brambory ve slupce doměkka v osolené vodě.
  6. Poté bůček odklopte, podlijte podle potřeby, maso zalijte výpekem a teplotu v troubě zvyšte na 200 °C.
  7. Pečte odklopené dozlatova, asi 15 až 20 minut. Uvařené brambory oloupejte. V hrnci rozehřejte máslo, zlehka orestujte nakrájenou jarní cibulku a pórek, přidejte brambory, sůl a růžový pepř a rozšťouchejte. 
  8. Upečenou roládu z bůčku zbavte provázku, nakrájejte ji na plátky a podávejte se šťouchanými bramborami polité šťávou z výpeku.

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

reklama

Související témata: Hlavní jídla

reklama