Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pivní tokáň

4 porce
do 1 hodiny
Pivní tokáň
Pivní tokáň Autor: archiv Pražské řeznictví
Guláš je u nás velmi oblíbené jídlo a v tradiční podobě se připravuje z hovězího masa. Proč ale nezkusit něco nového? Vyzkoušejte variantu inspirovanou maďarskou kuchyní, která je z vepřového bůčku, který doplňuje nezbytná paprika.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Bůček nakrájejte na nudličky. V kastrolu rozpusťte sádlo a na něm orestujte nudličky.
  2. Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, orestujte a přisypte mouku a půl minuty restujte.
  3. Vlijte pivo a 5 minut povařte.
  4. Přilijte hrnek vody, přidejte kostku vývaru, osolte, přidejte mletou papriku, prolisovaný česnek a duste doměkka.
  5. Pět minut před dovařením nakrájejte červenou papriku na proužky a přidejte ji k směsi. Vařte doměkka. Směs posypte strouhaným sýrem a podávejte s rýží.
Reklama
Pivní tokáň
Pivní tokáň
archiv Pražské řeznictví
Související témata: guláš , Hlavní jídla , Maďarská kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama