Suroviny
- vepřový bůček 600 g
 - cibule 1 ks
 - česnek 5 stroužků
 - vývar (silný masový ) 250 ml
 - červená paprika (silnostěnná ) 1 ks
 - sádlo 1 lžíce
 - hladká mouka 3 lžíce
 - mletá sladká paprika 1 lžička
 - světlé pivo 200 ml
 - sýr na strouhání (k podávání)
 
    
    
Postup přípravy
- Bůček nakrájejte na nudličky. V kastrolu rozpusťte sádlo a na něm orestujte nudličky.
 - Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, orestujte a přisypte mouku a půl minuty restujte.
 - Vlijte pivo a 5 minut povařte.
 - Přilijte hrnek vody, přidejte kostku vývaru, osolte, přidejte mletou papriku, prolisovaný česnek a duste doměkka.
 - Pět minut před dovařením nakrájejte červenou papriku na proužky a přidejte ji k směsi. Vařte doměkka. Směs posypte strouhaným sýrem a podávejte s rýží.