Suroviny
- vepřový bůček 600 g
- cibule 1 ks
- česnek 5 stroužků
- vývar (silný masový ) 250 ml
- červená paprika (silnostěnná ) 1 ks
- sádlo 1 lžíce
- hladká mouka 3 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžička
- světlé pivo 200 ml
- sýr na strouhání (k podávání)
Postup přípravy
- Bůček nakrájejte na nudličky. V kastrolu rozpusťte sádlo a na něm orestujte nudličky.
- Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, orestujte a přisypte mouku a půl minuty restujte.
- Vlijte pivo a 5 minut povařte.
- Přilijte hrnek vody, přidejte kostku vývaru, osolte, přidejte mletou papriku, prolisovaný česnek a duste doměkka.
- Pět minut před dovařením nakrájejte červenou papriku na proužky a přidejte ji k směsi. Vařte doměkka. Směs posypte strouhaným sýrem a podávejte s rýží.