návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Pikantní chléb s jarní cibulkou

Hodnoceno: 0x
nad 2 hodiny
Pikantní chléb s jarní cibulkou
Autor: Kublanka.cz Pikantní chléb s jarní cibulkou
Domácí pečivo si rádi čas od času připravíme, nad jeho vůni totiž není. Nemusíte péct jen osvědčenou klasiku, za zkoušku rozhodně stojí i tento pikantní chléb s jarní cibulkou! :)

Článek

Bramborový kváskový chléb s ořechy  Foto:

24 receptů na domácí chléb, které vám provoní kuchyň

Čerstvý chléb s křupavou kůrkou? Domácí pečení se v posledních letech hodně rozmohlo v řadě českých domácností. Je nám proto jasné, že náš výběr receptů opravdu oceníte! :)

Suroviny

Postup

  1. V misce rozmíchejte droždí spolu se špetkou cukru ve 180 ml vlažné vody. Směs nechte zhruba 10 minut stát. Na hladině by se měla začít tvořit pěna.
  2. Do velké mísy prosejte hladkou mouku, přidejte zbytek cukru krupice, sůl a důkladně promíchejte. Uprostřed mouky udělejte důlek a vlijte do něj olej, vejce, med a drožďovou směs.
  3. Vypracujte hladké a vláčné těsto, které by se při hnětení mělo samo oddělovat od boků misky. Pokud by bylo těsto příliš lepivé, přidejte malé množství mouky a znovu důkladně prohněťte.
  4. Vypracované těsto dejte do olejem vymazané mísy, zakryjte potravinářskou fólií a nechte ho kynout při pokojové teplotě do zdvojnásobení objemu (90–120 minut).
  5. Vykynuté těsto vyklopte na pomoučený vál, důkladně ho prohněťte a rozdělte na 3 stejně velké části. Z každého kusu těsta vyválejte zhruba 30 cm dlouhý pruh těsta, který potřete sezamovým olejem (nedotírejte do krajů), posypte chilli vločkami, najemno nasekanou jarní cibulkou a jemně posolte.
  6. Těsto zarolujte a spoj těsta důkladně seštípejte.
  7. Válečky těsta umístěte na pracovní plochu vedle sebe spojem dolů a spleťte z nich copánek, který přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Zakryjte potravinářskou fólií a nechte kynout do dvojnásobného objemu (30–60 minut).
  8. Troubu předehřejte na 190 °C. V misce prošlehejte vejce s 1 lžící vody, vykynutý chléb potřete a posypejte sezamem a nahrubo mletým černým pepřem.
  9. Pečte v předehřáté troubě dozlatova (asi 30 minut). Nechte vychladnout.

Pikantní chléb s jarní cibulkou 2 Foto: Pikantní chléb s jarní cibulkou; foto: Kublanka.cz

Kublanka vaří doma

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.

Kublanka medailonek Foto: Kublanka vaří doma, Foto: Copyright © 2017 Euromedia Group, a.s. a Yuliya Navitskaya