reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Bramboráky s dýní
Autor: Od pondělí do pátku 2 Bramboráky s dýní

Pikantní bramboráky s dýní

Hodnoceno: 1x
Bramboráky jsou velmi vděčné jídlo, zvlášť pokud se do strávníků pokoušíte dostat nějakou tu zeleninu a většinou se to moc nedaří. V bramboráku jinou zeleninu snadno zamaskujete a zaručujeme, že si na ní pochutnají i její zavilí odpůrci. Zkuste to i s cuketou, mrkví, celerem či květákem
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Oloupejte brambory a dýni, tu zbavte i semínek. Nastrouhejte nahrubo.
  2. Smíchejte v míse s vejcem, hladkou moukou, prolisovaným česnekem, dochuťte solí, kurkumou, pepřem, nasekanou chilli papričkou a koriandrem. Promíchejte.
  3. Rozehřejte olej a tvořte na pánvi bramboráky. Smažte dozlatova. Před podáváním nechte okapat na papírových utěrkách přebytečný olej.

Bramboráky s dýní  Foto:

Bramboráky s dýní, foto: Od pondělí do pátku 2

Od pondělí do pátku 2 Foto:

Od pondělí do pátku 2

Jana Vašáková

Autorkou knihy Od pondělí do pátku 2 je Jana Vašáková, šéfredaktorka kulinárního časopisu.

V pokračování úspěšného prvního dílu se autorka opět věnuje oblíbeným receptům z masa a ryb, tipům na vegetariánskou a studenou kuchyni. Děti se pak mohou těšit na sladké pokrmy. Všech 65 receptů je připravených ze sezónních a na našem trhu běžně dostupných surovin.

Pokud hledáte inspiraci pro každodenní domácí vaření, zde najdete tipy na rychlé večeře, které zvládnete uvařit do 30 minut.

Vydalo nakladatelství Mladá Fronta.

reklama