Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Pečené mladé mrkvičky s římským kmínem

4 porce
do 1 hodiny
Pečené mladé mrkvičky s římským kmínem
Pečené mladé mrkvičky s římským kmínem Autor: isifa.com
Pokud chcete zazářit netradiční přílohou, vyzkoušejte mladé pečené mrkvičky. Římský kmín a harissa pasta jim dodá neuvěřitelný šmrnc.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C, u plynové na stupeň 7. V hmoždíři jemně rozdrťte semínka. Do hrnce na pečení dejte mrkvičky, česnek, harrissa pastu, rozdrcená semínka, olej a citronovou šťávu. Ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem. Můžete přidat i vymačkaný citron.
  2. Pečte 30–40 minut, během pečení jednou obraťte, až budou mrkvičky měkké. Přidejte čerstvý koriandr a pokud máte chuť, ještě pokapejte olivovým olejem.
  3. PRIMA TIP: Můžete přidat opražené mandle nebo dýňová semínka. Moc dobré je to také s jogurtovým dresinkem s česnekem a citronem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama