zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Pečené mladé mrkvičky s římským kmínem
Autor: isifa.com Pečené mladé mrkvičky s římským kmínem

Pečené mladé mrkvičky s římským kmínem

Hodnoceno: 0x
Pokud chcete zazářit netradiční přílohou, vyzkoušejte mladé pečené mrkvičky. Římský kmín a harissa pasta jim dodá neuvěřitelný šmrnc.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 220 °C, u plynové na stupeň 7. V hmoždíři jemně rozdrťte semínka. Do hrnce na pečení dejte mrkvičky, česnek, harrissa pastu, rozdrcená semínka, olej a citronovou šťávu. Ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem. Můžete přidat i vymačkaný citron.
  2. Pečte 30–40 minut, během pečení jednou obraťte, až budou mrkvičky měkké. Přidejte čerstvý koriandr a pokud máte chuť, ještě pokapejte olivovým olejem.
  3. PRIMA TIP: Můžete přidat opražené mandle nebo dýňová semínka. Moc dobré je to také s jogurtovým dresinkem s česnekem a citronem.

reklama