reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Pečené kuře s citronem a tymiánem
Autor: archiv Kikkoman Pečené kuře s citronem a tymiánem

Pečené kuře s citronem a tymiánem

Hodnoceno: 0x
Oblíbené pečené kuře zkuste tentokrát připravit s malou obměnou. Nasládlá Teriyaki marináda vytvoří spolu se svěžím citronem a voňavým tymiánem výtečnou chuť.
do 1,5 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Brambory vařte 10 minut, pak je slijte. Máslo smíchejte s marinádou Teriyaki a lístky tymiánu. Směsí potřete celé kuře, pak do dutiny vložte citron a česnek. Kuře vložte do velkého pekáče a rozložte kolem něj brambory.
  2. Pečte v troubě 75 minut, brambory pravidelně otáčejte, dokud nebudou upečené a křupavé.
  3. PRIMA TIP: Podávejte s vaší oblíbenou zeleninou.

Pečené kuře s citronem a tymiánem  Foto:

Pečené kuře s citronem a tymiánem, foto: archiv Kikkoman

Kikkoman - tradiční japonská omáčka

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

reklama