návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Patatas bravas

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Patatas bravas
Autor: Košík plný rajčat Patatas bravas
Brambory smažené v pikantní rajčatové omáčce jsou oblíbenou a tradiční součástí španělských tapas. Podávejte je jako chutný první chod spolu s kvalitní sušenou šunkou – vhodné jsou třeba jamón serrano či parmská šunka – a sklenkou vychlazeného suchého sherry.

Článek

Tradiční paella Foto:

18 receptů à la España

Španělská kuchyně si řadu lidí získá díky paelle, gazpachu nebo sladkosti jménem "churros". Vybrali jsme pro vás recepty, které vás budou rozhodně bavit!

Postup

  1. Brambory uvařte v osolené vroucí vodě doměkka. Poté je slijte, nechte vychladnout a nakrájejte na kostičky.
  2. Mezitím připravte pikantní rajčatovou omáčku. V menší pánvi či rendlíku rozehřejte 1 lžíci oleje. Přihoďte šalotku a česnek a do pánve rozdrobte též sušenou chilli papričku. Ingredience za stálého míchání restujte 1–2 minuty, dokud nezačnou vonět. Pak přilijte sherry ocet a restujte další 1 minutu, dokud obsah pánve nebude mít konzistenci sirupu. Přidejte konzervovaná rajčata a dobře promíchejte. Okořeňte solí, pepřem a uzenou paprikou. Zvyšte plamen a přiveďte k varu. Omáčku vařte v nezakryté pánvi a za častého míchání (aby se rajčata rozpadla) 10–15 minut, dokud nezhoustne.
  3. Vezměte jinou, větší pánev či rendlík a rozehřejte v ní zbylý olivový olej. Přidejte vychladlé kostičky brambor, osolte a za častého míchání smažte ze všech stran do zlatohněda. Hotové brambory zalijte rajčatovou omáčkou, ozdobte petrželovou natí a podávejte horké nebo při pokojové teplotě.

Košík plný rajčat Foto: Košík plný rajčat

Jenny Linford

Téměř každý z nás si jistě oblíbil rajská jablíčka, onu zářivě červenou zeleninu lahodné chuti a výrazného aroma, která hraje nezastupitelnou roli při přípravě mnoha vynikajících pokrmů.

Tato kniha však nenabízí pouze nahodilý výčet stokrát viděných a vyzkoušených receptů – naleznete v ní totiž více než 75 receptů na skutečně originální rajčatové pokrmy, jež těží z charakteristické chuti této fantastické ingredience. Recepty jsou navíc proloženy zajímavými články, jež se týkají jak šlechtění či pěstování rajčat, tak jejich skladování či zpracování. Sáhněte proto i vy do Košíku plného rajčat a vytáhněte z něj recept, který nejlépe vyhoví vašim chuťovým preferencím!

Vydalo nakladatelství Omega.