Suroviny
- vepřová panenka 1 ks
- pepř
- sůl
- olej
Kaše
- brambory (typu B nebo C) 1 kg
- mléko (teplé) 100 ml
- sušená rajčata (sušená rajčata, naložená v bylinkovém oleji s česnekem) 1 hrst
- tvrdý sýr 100 g
- rozmarýn
Postup přípravy
- Horké brambory rozšťoucháme s máslem dohladka, přilijeme mléko. Kaši neděláme úplně řídkou. Vmícháme do ní posekaná sušená rajčata, rozmarýn a nastrouhaný sýr.
- Panenku ze všech stran osolte a bohatě opepřete. Opečte zprudka na oleji, aby se vytvořila hnědá kůrka a uvnitř zůstala syrová. Bude se ještě péct s kaší, takže opravdu opéct rychle a přendat doprostřed zapékací misky.
- Po stranách naneste bramborovou kaši, můžete nějakou zdobičkou, aby to vypadalo hezky.
- Vložte do trouby na 220 °C, pečte 15 minut a na posledních pár minutek můžete přepnout na gril.