Suroviny
- Ovesné vločky 2 hrnky
- oříškové máslo (např. kešu máslo od Šufánka) 3/4 hrnku
- vejce, rozšlěhané 1 ks
- mletá skořice 1 lžička
- Javorový sirup 1/4 hrnku
- jablko, nastrouhané najemno 1/2 ks
- Sůl
- plátky mandlí
Náplň
- jahody, pokrájené 3 hrnky
- javorový/datlový sirup dle chuti
- Voda cca 2 lžíce
- kukuřičný škrob 2 lžíce
Článek
Nejlepší ovocné koláče od českých foodblogerů
I naši spolupracující čeští foodblogeři si libují v koláčích. Dnes pro vás máme výběr těch ovocných, které rozhodně stojí za vyzkoušení :)
Postup přípravy
- V míse smíchejte všechny suroviny určené na těsto.
- Asi 1/4 těsta odložte a zbytek vtlačte do pekáčku velikosti 18x18 cm.
- Jahody se sirupem přiveďte k varu a vmíchejte kukuřičný škrob rozpuštěný ve vodě.
- Vznikne hustá hmota podobná pudinku. Tu vlijte na těsto v pekáčku a zbytkem těsta a plátkovými mandlemi jahody posypejte.
- Pečte 30 minut na 175 °C. Nechte vychladnout před krájením.