Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Ostrá kuřecí křídla BBQ

4 porce
do 1 hodiny
Ostrá kuřecí křídla BBQ
Ostrá kuřecí křídla BBQ Autor: Marek Dienstl
Při grilování kuřecích křídel rozpalte gril spíše na mírnější teplotu a maso grilujte pomalu a déle, aby bylo dobře propečené a odpadalo od kostí. BBQ marináda na kuřeti krásně zkaramelizuje.
Reklama

Při přípravě křidýlek postupujte podle video receptu:

Reklama

Postup

  1. Konce křídel odřízneme. Fenyklová semínka necháme v rendlíku nasucho opražit spolu s pár kuličkami černého pepře.
  2. V míse smícháme 4 lžíce kečupu, 2 lžíce worcesterové omáčky, trochu kajenského pepře a lžíci tabaska. Fenyklová semínka a celý pepř rozdrtíme v hmoždíři a přidáme do mísy. Zakápneme jablečným octem, přisypeme lžíci třtinového cukru, nasekaný česnek, na závěr přidáme čerstvé bylinky – tymián a rozmarýn. Křídla v marinádě necháme alespoň hodinku odležet.
  3. Křídla ogrilujeme ze všech stran do křupava, trvá to asi 7 minut. Podáváme s čerstvým oreganem a kapkou olivového oleje.
Reklama

Ostrá kuřecí křídla BBQ 2

Ostrá kuřecí křídla BBQ 3

Ostrá kuřecí křídla BBQ 4

Ostrá kuřecí křídla BBQ 5

Ostrá kuřecí křídla BBQ  Foto: Marek Dienstl

Ostrá kuřecí křídla BBQ. Foto: Marek Dienstl

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama