reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Ostrá kuřecí křídla BBQ
Autor: Marek Dienstl Ostrá kuřecí křídla BBQ

Ostrá kuřecí křídla BBQ

Hodnoceno: 0x
Při grilování kuřecích křídel rozpalte gril spíše na mírnější teplotu a maso grilujte pomalu a déle, aby bylo dobře propečené a odpadalo od kostí. BBQ marináda na kuřeti krásně zkaramelizuje.
do 1 hodiny
4 porce

Při přípravě křidýlek postupujte podle video receptu:

reklama

Postup

  1. Konce křídel odřízneme. Fenyklová semínka necháme v rendlíku nasucho opražit spolu s pár kuličkami černého pepře.
  2. V míse smícháme 4 lžíce kečupu, 2 lžíce worcesterové omáčky, trochu kajenského pepře a lžíci tabaska. Fenyklová semínka a celý pepř rozdrtíme v hmoždíři a přidáme do mísy. Zakápneme jablečným octem, přisypeme lžíci třtinového cukru, nasekaný česnek, na závěr přidáme čerstvé bylinky – tymián a rozmarýn. Křídla v marinádě necháme alespoň hodinku odležet.
  3. Křídla ogrilujeme ze všech stran do křupava, trvá to asi 7 minut. Podáváme s čerstvým oreganem a kapkou olivového oleje.

Ostrá kuřecí křídla BBQ 2

Ostrá kuřecí křídla BBQ 3

Ostrá kuřecí křídla BBQ 4

Ostrá kuřecí křídla BBQ 5

Ostrá kuřecí křídla BBQ  Foto: Marek Dienstl

Ostrá kuřecí křídla BBQ. Foto: Marek Dienstl

reklama