návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Naložený hermelín perníčkový speciál

3 porce
do 30 minut
Naložený hermelín perníčkový speciál
Naložený hermelín perníčkový speciál Autor: archiv Sedlčanský Hermelín
Pokud rádi nakládáte sýry, možná vás zaujme netradiční recept s lehce nasládlou chutí a voňavým kořením. Tahle specialitka skvěle pasuje k podzimu a určitě okouzlí i vaše hosty, je to i super tip na jedlý dárek.

Článek

Hanácká nálož s fazulou a čočkou  Foto:

13 receptů na neodolatelně dobré nakládané sýry

Nakládané sýry mají v tuzemsku velkou tradici... Vždyť dobře naložený hermelín je stálicí v nabídce mnoha hospod jako oblíbená chuťovka k pivu. Nakládat se ale dají téměř...

Postup

  1. Připravte si cibulovou remuládu, kterou krásně rozvláčníte tento speciálek. Oloupanou cibuli nakrájejte na měsíčky. Máslo nechte pomalu rozpoustit na pánvičce. Přidejte třtinový cukr a nechte zhnědnout. Poté přidejte cibuli, duste, dokud není změklá, a nakonec přilijte balzamikový (vinný) ocet. Nechte chvíli zchladnout.
  2. Nadrobno nastrouhaný perník smíchejte s chilli papričkou a lžící medu a předem rozdrceným hřebíčkem. Chilli papričky očistěte a nakrájejte na kolečka.
  3. Sýry podélně rozkrojte a prosypejte perníkovou směsí. Opět zaklapněte. Vkládejte na střídačku do sklenic, vždy tak, aby byly vrstvy cibulové remulády mezi sýry, zasypávejte ořechy a chilli papričkou.
  4. Nakonec zalijte olejem ne úplně po okraj. Nechte ještě chvíli odpočinout a následně zaklapněte sklenici. Tato nasládlá netradiční kombinace se skvěle páruje s dezertním vínem a černými olivami.

Naložený hermelín perníčkový speciál  Foto: Naložený hermelín perníčkový speciál; foto: archiv Sedlčanský Hermelín