Najděte si recept
Na co máte chuť?

Mexická rajská polévka
Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.00 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Suroviny (4 porce)
- Olivový olej 2 lžíce
- cibule, pokrájená nahrubo 2 ks
- česnek, pokrájený na plátky 6 stroužků
- naložená domácí rajčata 2 x 400 g
- hovězí vývar nebo voda 300 ml
- rajský protlak 1 malá konzerva
- sterilovaná kukuřice 1 konzerva
- bílé fazole 1 konzerva
- Zakysaná smetana 1 kelímek
- sladká mletá paprika 2 lžičky
- Sůl
- čerstvě namletý pepř
- mleté chilli (pokud nevaříme malým dětem)
Postup
- Na olivovém oleji v hrnci osmahněte cibuli a česnek, dokud nebude cibule průsvitná. Pak přidejte rajčata, hovězí vývar nebo vodu a rajský protlak.
- Je dobré dát na konci léta domácí rajčata do sklenic, aby je pak člověk měl, i když už není jejich sezona. Jde to řešit i kvalitní konzervou loupaných rajčat, za jejíž použití se v zimě rozhodně nikdo nemusí stydět.
- Z kukuřice a fazolek slijte vodu, obojí přidejte do polévky a pak přidejte všechny další přísady s výjimkou čerstvého koriandru, ten přijde až do talířů, tato bylinka je pravdu velmi choulostivá.
- Kukuřice a fazolky se vaří jen cca tři minuty, aby zůstaly pěkně šťavnaté a křupavé. Po třech minutách vypněte plamen, polévku ochutnejte, případně dosolte a opepřete. Nechte ji klidně půl hodinky odpočívat, než ji naservírujete (pokud nespěcháte), všechny chutě se pěkně propojí.
Prima tip: Další přísady do polévky volte podle toho, co máte právě doma: např. tenké kroužky chilli papričky, čerstvý koriandr, ostrou klobásu, pokrájenou opečenou slaninu.
Karolína, domácí kuchařka
Karolína Kamberská
Kniha je oslavou domácího vaření. Gastronomická novinářka, písničkářka a matka tří dětí Karolína Kamberská ve svých receptech vychází z tradic našich babiček, ale přetváří je pro 21. století. Recepty předávané z generace na generaci, kuchařská invence i inspirace z cest tvoří praktickou výbavu pro všechny, kterým záleží na tom, aby chvíle u společného stolu byly malou každodenní radostí.
Podstatným rozšířením nabídky jídel z televizního pořadu "Karolína, domácí kuchařka" vznikla pestrá kolekce receptů, které vám pomohou vařit nápaditě, z dostupných surovin a v krátkém čase. Karolína dobře zná z vlastní zkušenosti všechny zapeklité situace, které moderní hospodyně doma čekají. A její kuchařka je řeší s bravurou, vtipem a pochopením.