Suroviny
- česnek 2 lžičky
- zázvor 2 lžičky
- koření pěti vůní 2 lžičky
- med 2 lžíce
- sójová omáčka 3 lžíce
- sezamový olej 2 lžíce
- kuřecí prsní řízek (s kůží (lze i stehenní)) 500 g
- sezamová semínka (světlá) 1 lžíce
Postup přípravy
- Ve velké míse smíchejte česnek, zázvor, koření pěti vůní, med, sójovku a sezamový olej. Do směsi přidejte kuřecí maso nakrájené na větší nudličky a dobře je s marinádou promíchejte. Přikryjte a dejte na 4 hodiny odležet do lednice, každou hodinu maso znovu promíchejte.
- Předehřejte troubu na 170 ˚C. Kousky kuřete rozložte na kovovu mřížku a dejte péct do trouby na 10 minut. Pod mřížku nezapomeňte dát plech, kam bude odkapávat šťáva.
- Maso potřete zbývající marinádou a posypte sezamovými semínky. Dejte zpátky do trouby a pečte dalších 3–5 minut, až bude maso propečené. Podávejte nejlépe s jasmínovou rýží.
- Prima tip: Pro pikantnější chuť můžete do marinády vymačkat šťávu z půlky pomeranče.