návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Losos v listovém těstě se špenátem

4 porce
do 1 hodiny
Losos v listovém těstě se špenátem
Autor: archiv Hellmann´s Losos v listovém těstě se špenátem
Díky pečení v těstě si rybí maso zachová šťavnatost. Navíc to i krásně vypadá – tento recept se hodí i pro slavnostní chvíle!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 200 °C. Špenát omyjte a zbavte písku.
  2. Na pánvi rozpusťte máslo. Šalotku s česnekem zbavte slupky, nakrájejte nadrobno a nechte na másle zpěnit. Pórek nakrájejte na kolečka a přidejte s omytým špenátem na pánev a nechte ho lehce zavadnout. Osolte, opepřete a zakápněte lehce citronem. Smíchejte s šalotkou a česnekem, dejte bokem a nechte vychladnout.
  3. Připravte si plech a vyložte ho pečicím papírem, na který rozložte již rozválené jedno listové těsto.
  4. Vychladlý špenát vymačkejte a zbavte přebytečné vody. Poté ho rovnoměrně rozložte do středu listového těsta.
  5. Filet z lososa nožem zarovnejte tak, abyste z něj dostali rovnoměrný kus. Dobře ho osolte, opepřete a položte na špenát.
  6. Vejce rozšlehejte v hrnečku a pomocí mašlovačky pomažte okraje těsta. Druhé listové těsto rozbalte a položte na lososa. Okraje dobře zarovnejte a přitlačením vidličky spojte. Přebytečné těsto odkrojte nožem a zbytek pomažte zbylým vejcem. Na vrchní části těsta nožem na šikmo těsto nařízněte.
  7. Lososa v listovém těstě vložte do trouby a pečte 30 minut do zezlátnutí. Podávejte s opečenými brambory a tatarskou omáčkou.
Reklama

Losos v listovém těstě se špenátem  Foto: Losos v listovém těstě se špenátem; foto: archiv Hellmann´s

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama