Suroviny
- losos 4 porce
 
Na marinádu
- Kikkoman Teriyaki 2 lžíce
 - med 1 lžíce
 - rostlinný olej 1 lžíce
 - citronová šťáva (z 1/2 citronu)
 - olivový olej 1 lžíce
 
Na koriandrovou polevu
- koriandr (nasekaný) 20 g
 - petrželka (nasekaná) 10 g
 - mletý zázvor 1/2 lžičky
 - zelené chilli papričky (nasekaná najemno) 1 ks
 - rýžový ocet 1 lžíce
 - cukr krystal 2 lžička
 - voda 2 lžíce
 - hrášek (spařený) 60 g
 - mořská sůl
 - pepř
 - výhonky z hrášku (čerstvé hráškové klíčky na ozdobení)
 
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C. V misce smíchejte ingredience na polevu a potom jí důkladně potřete lososa.
 - Lososa dejte na pečicí plech, vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut a často sbírejte vypečený tuk. Vyndejte z trouby a dejte stranou.
 - Poleva: V míse smíchejte všechny ingredience a ochuťte solí a pepřem.
 - Podávání: Rybu dejte na nahřátý servírovací talíř, navrch dejte koriandrovou směs, ozdobte klíčky a hned podávejte.