Najděte si recept
Na co máte chuť?

Losos s koriandrem a mladým hráškem
Jemnou chuť lososa a sladkého hrášku oživí výrazná chuť koriandru. K tomu přidejte jednu chilli papričku a trochu zázvoru a máte netradiční úpravu lososa hotovou.
do 30 minut
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Losos 4 porce
Na marinádu:
- Teriyaki omáčka 2 lžíce
- Med 1 lžíce
- rostlinný olej 1 lžíce
- šťáva z 1/2 citronu
- Olivový olej 1 lžíce
Na koriandrovou polevu:
- koriandr, nasekaný 20 g
- čerstvá petrželka, nasekaná 10 g
- sušený mletý zázvor 1/2 lžičky
- zelená chilli paprička, nasekaná najemno 1 ks
- rýžový ocet 1 lžíce
- cukr krystal 2 lžička
- Voda 2 lžíce
- čerstvý hrášek, spařený 60 g
- mořská sůl
- Pepř černý
- čerstvé hráškové klíčky na ozdobení
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. V misce smíchejte ingredience na polevu a potom jí důkladně potřete lososa.
- Lososa dejte na pečicí plech, vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut a často sbírejte vypečený tuk. Vyndejte z trouby a dejte stranou.
- Poleva: V míse smíchejte všechny ingredience a ochuťte solí a pepřem.
- Podávání: Rybu dejte na nahřátý servírovací talíř, navrch dejte koriandrovou směs, ozdobte klíčky a hned podávejte.
Losos s koriandrem a mladým hráškem. Foto: isifa.com