Suroviny
- losos 4 porce
Na marinádu
- Kikkoman Teriyaki 2 lžíce
- med 1 lžíce
- rostlinný olej 1 lžíce
- citronová šťáva (z 1/2 citronu)
- olivový olej 1 lžíce
Na koriandrovou polevu
- koriandr (nasekaný) 20 g
- petrželka (nasekaná) 10 g
- mletý zázvor 1/2 lžičky
- zelené chilli papričky (nasekaná najemno) 1 ks
- rýžový ocet 1 lžíce
- cukr krystal 2 lžička
- voda 2 lžíce
- hrášek (spařený) 60 g
- mořská sůl
- pepř
- výhonky z hrášku (čerstvé hráškové klíčky na ozdobení)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 °C. V misce smíchejte ingredience na polevu a potom jí důkladně potřete lososa.
- Lososa dejte na pečicí plech, vyložený pečicím papírem a pečte 10 minut a často sbírejte vypečený tuk. Vyndejte z trouby a dejte stranou.
- Poleva: V míse smíchejte všechny ingredience a ochuťte solí a pepřem.
- Podávání: Rybu dejte na nahřátý servírovací talíř, navrch dejte koriandrovou směs, ozdobte klíčky a hned podávejte.