Suroviny
- neuvařený kuskus 200 g
- očištěné krevety (syrové či předvařené) 200 g
- cherry rajčata, na čtvrtky 4 ks
- avokádo, na kostičky 1 ks
- směs salátů 2 hrsti
- sezamová semínka 1 hrst
Zálivka
- Olivový olej
- citronová štáva
- sůl, pepř
- balzamiko krém
Článek
20 receptů na saláty, které servírujte jako hlavní jídlo
Léto je období, kdy máme přirozeně chuť na lehčí pokrmy plné zeleniny a k večeři si rádi děláme oblíbené saláty. Pokud je ale servírujeme jako hlavní jídlo, měly by kromě...
Postup přípravy
- Nejdřív si připravte kuskus: 200 g kuskusu si naberte do hrníčku, přesypejte do hrnce, poté si ve stejném hrnku odměřte stejné množství ohřáté horké vody a kuskus zalijte. Zakryjte pokličkou a toť vše. Voda se nasákne a poté už jen dochuťte solí, pepřem a olivovým olejem.
- Mezitím si na pánvi připravte krevety: syrové orestujte dorůžova na olivovém oleji a dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou. Předvařené ohřejte a dochuťte úplně stejně.
- Salát opláchněte, pořádně sceďte a dejte do velké mísy. Přisypejte dochucený kuskus, cherry rajčata, avokádo a zasypejte sezamem. Promíchejte, dochuťte podle potřeby a přidejte krevety z pánve.
- Podávejte zakápnuté krémem balzamiko.