Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuřecí řízky s houbovou omáčkou

4 porce
do 1 hodiny
Kuřecí řízky s houbovou omáčkou
Kuřecí řízky s houbovou omáčkou Autor: isifa.com
Česká nedělní klasika – smažený řízek – je skvělá sama o sobě. Přesto jí můžete dodat nový rozměr. V houbařské sezoně ji oživte omáčkou z lesních hub, a když nerostou, vyzkoušejte jemnější z žampionů. Tahle kombinace vás příjemně překvapí!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Houby nakrájejte a rozehřívejte máslo na středně velké pánvi, dokud nezačne pěnit. Přidejte houby a poduste je doměkka. Poprašte moukou a za stálého míchání povařte asi 2 minuty.
  2. Našlehejte trochu mléka do pěny a po malých dávkách je zašlehejte do omáčky. Ochuťte solí a pepřem.
  3. Položte na prkénko potravinovou fólii nebo pečicí papír, na ni položte kuřecí plátky a na ně opět potravinovou fólii či pečicí papír.
  4. Paličkou naklepejte řízky do tenka.
  5. Připravte si suroviny na obalení: talíř s moukou, misku s našlehaným vejcem a talíř se strouhankou.
  6. Obalte řízky v mouce, dobře vymáchejte ve vejci a potom důkladně vtlačte do povrchu strouhanku.
  7. Na více než středně vysoké teplotě smažte řízky po obou stranách asi 4 minuty nebo dokud nebudou dobře propečené a zlatavé. Uchovejte je teplé v troubě.
  8. Řízky podávejte se šťouchanými brambory nebo bramborovou kaší, houbovou omáčkou a s hráškem nebo fazolkami jako přílohou.
Reklama

Podávejte: se šťouchanými bramborami a mladými zelenými fazolkami nebo hráškem

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama