Suroviny
- kuřecí prsa (bez kůže) 500 g
- sůl
- pepř
- olivový olej 1/4 hrnku
- cherry rajčata 5–6 ks
- česnek 3 stroužky
- bazalka 1 velká hrst
- máslo 1/4 hrnku
- těstoviny (spaghetti, linguine nebo bucatini) 300 g
Postup přípravy
- Kuřecí prsa překryjte potravinářskou fólií a lehce je rozklepejte v nejvyšší části, díky tomu se sníží čas přípravy. Poté fólii odstraňte a maso ochuťte solí a pepřem.
- Nakrájejte rajčata na kostky, bazalku na tenké proužky a česnek oloupejte a rozdrťte. Vše prozatím odložte stranou. Ve velkém hrnci s vroucí osolenou vodou si připravte těstoviny podle instrukcí na obalu, tak aby byly al dente – na skus.
- Ve velké pánvi rozpalte olivový olej, poté vložte kuřecí prsa a restujte je několik minut z obou stran tak, aby byla propečená a na povrchu hezky dozlatova opečená. Jakmile budou hotová, vyndejte je z pánve a nechte stranou.
- Olej v pánvi nechte lehce vychladnout a potom na něj vhoďte nakrájená rajčata. Řádně promíchejte a přiveďte k varu. Nechte probublávat a vařečkou rajčata mírně drťte, aby se vytvořila omáčka. Poté vmíchejte česnek a máslo. Jakmile se máslo rozpustí, vložte do omáčky zpátky maso a nechte ho v ní pár minut prohřát a nasáknout.
- Těsně před servírováním vmíchejte čerstvou bazalku do omáčky. Servírujte s těstovinami.