reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kuřecí prsa na pažitce
Spouštím video za 5s.

Kuřecí prsa na pažitce

Hodnoceno: 0x
Kuřecí maso je vhodné na rychlou úpravu. Musí být dobře propečené, ale naštěstí to trvá jen chvíli. Vyzkoušejte recept s velmi jemnou krémovou omáčkou ovoněnou vínem a čerstvou pažitkou, která pokrmu dodá svěží nádech.
do 30 minut
4 porce

Už za týden, 16. listopadu, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

reklama

reklama

Postup

  1. Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran. Do hrnce dejte vařit osolenou vodu na těstoviny.
  2. Rozpalte pánev, přidejte trochu oleje a opečte na něm kuřecí prsa. Nejprve kůží dolů. Opékejte přibližně 10 minut, pravidelně otáčejte. Hotové maso vyndejte a uložte ho na teplé místo.
  3. Do pánve přilejte bílé víno, nechte odpařit a následně přidejte vývar. Obsah pánve svařte na polovinu, přidejte smetanu a provařte. Dochuťte dle chuti citronovou šťávou, eventuálně solí a pepřem.
  4. Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Jakmile jsou hotové, vyndejte je do pánve nebo do nádoby s rozpuštěným máslem, promíchejte a rozdělte je na talíře.
  5. Do omáčky přidejte pažitku, kuřecí maso a krátce prohřejte. Maso rozdělte na talíře s těstovinami, přelejte omáčkou a dle chuti dozdobte zbylou pažitkou. Ihned podávejte.

Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

reklama

Sledujte celou epizodu