zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kuřecí prsa Hasselback
Autor: Coolinářka Kuřecí prsa Hasselback

Kuřecí prsa Hasselback

Hodnoceno: 0x
Kuřecí prsa plněná výbornou ricottovo-špenátovou náplní a upečená pod čedarovou peřinou. Další tip, jak snadno a moc chutně upravit kuřecí prsa!
do 1 hodiny
3 porce

Další recepty z kuřecích prsíček najdete zde:

Článek

20 způsobů, jak zpracovat kuřecí prsíčka Foto:

20 způsobů, jak zpracovat kuřecí prsíčka

Kuřecí maso je všeobecně velmi oblíbené, především kvůli jemné chuti a rychlé přípravě. Obecně se za nejkvalitnější maso z kuřete pokládají kuřecí prsa, ale na přípravu to...

reklama

Postup

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Nejprve si připravte špenát. Na trošce másla zpěňte plátky česneku a přidejte lístky špenátu, osolte, přiklopte a chvíli společně duste. Špenát nechte zchladnout a nasekejte ho.
  3. Nasekaný špenát přendejte do misky a zamíchejte ho s ricottou, žloutkem, troškou muškátového oříšku, solí a pepřem.
  4. Kuřecí prsní řízky nakrojte tak, jak vidíte na obrázku, osolte je a opepřete. Do řezů nyní nandejte náplň a naplněná prsa přendejte do pekáčku s pečicím papírem. Těsně před vložením masa do vyhřáté trouby každou porci posypte nastrouhaným čedarem.
  5. Maso pečte asi 30 minut. Ideální přílohou jsou třeba vařené brambory či bramborová kaše.

Kuřecí prsa Hasselback 3 Foto:

Kuřecí prsa Hasselback 2 Foto: Kuřecí prsa Hasselback; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Uložit

reklama