návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kuřecí madras

Hodnoceno: 0x
2 porce
do 1 hodiny
Kuřecí madras
Autor: Cat & Cook Kuřecí madras
Po tomto jídle se budete olizovat za ušima ještě druhý den, to vám garantujeme! Kuřecí madras servírujte s rýží basmati nebo domácím naanem.

Recept

Nán a Čapátí Foto:

Nán a čapátí

Indické recepty se neobejdou bez známého domácího chleba nán nebo placek čapátí. Příprava není nijak extrémně náročná, nebojte se! :)

Suroviny (2 porce)

Postup

  1. Cibuli, zázvor a česnek rozmixujte ve food procesoru najemno.
  2. Na pánvi rozehřejte ghí a přidejte připravenou pastu z cibule.
  3. Smažte na nízkém plameni asi 10 minut (směs by měla mít jen kolem 100 °C). Poté přidejte koření (kromě garam masaly) a pokračujte ve smažení další 3 minutky.
  4. Nyní přidejte maso nakrájené na větší kostky a rajčata. Až se maso zatáhne, přilijte asi 150 ml vývaru a vařte asi 15 minut, dokud nebude maso téměř hotové. Nakonec přidejte garam masalu a vařte ještě asi 5 minut.
  5. Ochutnejte a případně dochuťte solí.

Kuřecí madras 2 Foto: Kuřecí madras; foto: Cat & Cook

Cat & Cook Foto:

Cat & Cook

Na blogování nejvíce miluji čas strávený v kuchyni, jsem kuchařka a cukrářka každým coulem!

Můj blog klade velký důraz na kvalitu, ráda ve svých receptech popisuji původ tradičních jídel, kuchařských postupů a surovin. Naleznete zde tipy na dobré restaurace, potraviny i kuchyňské náčiní.

V blogování mi pomáhá moje chlupatá Minda – nelekejte se – jedná se o moji perskou kočku, proto název Cat & Cook  :-)

catandcook.cz alias Ivana Jindřichová