Suroviny
- kuřecí prsa (nebo stehenní řízky) 500 g
- cibule (střední ) 2 ks
- česnek 4 stroužky
- zázvor kus velký cca 5 cm
- rajčata (v konzervě) 400 g
Koření
- římský kmín (mletý ) 1 lžička
- mletý koriandr 1 lžička
- mletý kmín 1 lžička
- černý pepř (mletý ) 1 lžička
- chilli (mleté ) 1 lžička
- kurkuma (mletá ) 1/2 lžičky
- sůl 1 lžička
- pískavice (mletá (nemusí být)) 1 lžička
- koření garam másala 1 lžička
- kuřecí vývar (nebo zeleninový vývar dle potřeby)
- přepuštěné máslo
Recept
Nán a čapátí
Indické recepty se neobejdou bez známého domácího chleba nán nebo placek čapátí. Příprava není nijak extrémně náročná, nebojte se! :)
Postup přípravy
- Cibuli, zázvor a česnek rozmixujte ve food procesoru najemno.
- Na pánvi rozehřejte ghí a přidejte připravenou pastu z cibule.
- Smažte na nízkém plameni asi 10 minut (směs by měla mít jen kolem 100 °C). Poté přidejte koření (kromě garam masaly) a pokračujte ve smažení další 3 minutky.
- Nyní přidejte maso nakrájené na větší kostky a rajčata. Až se maso zatáhne, přilijte asi 150 ml vývaru a vařte asi 15 minut, dokud nebude maso téměř hotové. Nakonec přidejte garam masalu a vařte ještě asi 5 minut.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí.