Suroviny
- Olej 1 lžíce
- cibule nakrájená na kostičky 1 ks
- vykostěná kuřecí stehna bez kůže nakrájená na kousky 600 g
- česnek, rozdrcený 2 stroužky
- Kikkoman Teriyaki BBQ omáčka s medem 100 ml
- chilli omáčka 1 lžička
- propláchnuté černé fazole z konzervy 400 g
- uvařená rýže 200 g
- čerstvý koriandr, nahrubo nasekaný 1 hrst
- velké tortilly 4 ks
- nastrouhaný čedar 100 g
Další výborné recepty, kterým dodá výjimečnou chuť kvalitní sójová omáčka, najdete v našem speciálu:
Odkaz
Sójová omáčka Kikkoman
Vaření s kvalitní sójovou omáčkou je zábava s jistým úspěchem! Vyberte si ze spousty nových receptů.
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C (elektrická) / 180 °C (plynová).
- Rozpalte olej na pánvi a na mírném ohni smažte cibuli po dobu 4 – 5 minut. Přisypte kuřecí maso a smažte 8 – 10 minut, dokud maso nezhnědne. Přidejte česnek a smažte 1 minutu.
- Přilijte Teriyaki BBQ omáčku s medem, chilli omáčku, fazole a rýži. Vařte několik minut, dokud nebude vše dostatečně horké. Okořeňte směs koriandrem.
- Pokapejte tortilly několika kapkami vody a vložte je na 30 sekund do mikrovlnky.
- Rozprostřete ohřáté tortilly a rovnoměrně na ně nalijte směs z pánve. Tortilly smotejte a konce založte dovnitř, aby směs nevytekla ven. Posypte tortilly sýrem a přesuňte na plech.
- Pečte v troubě 15 – 20 minut, dokud se sýr neroztopí a nezezlátne. Posypte zbylým koriandrem a podávejte.