Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kuře s paprikami
Recept na tento kastrol plný chutí pochází ze Sicílie. Určite si ho zamilujete, pokud máte v oblibě například lečo :) I když v tomto případě si pochutnáte na větší porci masa, přestože uzenina v leču rozhodně není k zahození ;)
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- Olivový olej 2 lžíce
- kuřecí čtvrtky 4 ks
- cibule, na tenké plátky 1 ks
- česnek, najemno 2 stroužky
- červená chilli paprička, bez semínek a pokrájená 1 ks
- drcená rajčata 1 plechovka (400 g)
- suché bílé vino 1/3 hrnku
- papriky, pečené a na tenké plátky 3 ks
- sůl, pepř
- čerstvá bazalka
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Rozehřejte kastrol s trochou oleje a opečte kuře ze všech stran dohněda. Vyndejte a dejte stranou.
- Přidejte cibuli, česnek, chilli papričku a restujte asi 5 minut doměkka.
- Poté přilijte drcená rajčata, víno a za občasného míchání přiveďte k varu. Vložte zpět kuře, přidejte pečené papriky a dochuťte solí i pepřem.
- Zakryjte pokličkou a slabě vařte asi 30–40 minut, dokud kuře není měkké. Poté případně dochuťte a podávejte zasypané čerstvou bazalkou.
Kuře s paprikami; foto: profimedia.cz