reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Kuře s okurkou
Autor: archiv Gurmet Kuře s okurkou

Rychlé kuře s játry a salátovou okurkou

Hodnoceno: 45x
Okurku nemusíte strouhat jen do salátu, zkuste ji tepelně upravit. Dodá masu potřebnou lehkost a šťávu. Kombinace kuřecího masa a jater je velmi zajímavá a dohromady tak vytvoří výtečnou rychlou večeři.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte podélně na dílky. Okurku rozpulte a nakrájejte na plátky. Kuřecí řízky a játra nakrájejte na nudličky.
  2. Na hlubší pánvi rozpalte olej a maso i játra něm zprudka opečte dohněda. Zeleninu přimíchejte do pánve, vše osolte, opepřete a zakapejte citronovou štávou. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni pomalu duste 15–20 minut. Podlévat většinou nemusíte, protože okurka pustí dostatek vody.
  3. Podávejte s rýží uvařenou podle návodu na obalu. Na talířích pokrm ozdobte řeřichou.
  4. PRIMA TIP: Pokud je okurka zralejší, oloupejte slupku a tvrdší semínka odstraňte lžičkou.

Kuře s okurkou Foto: archiv Gurmet

Kuře s okurkou. Foto: archiv Gurmet

reklama

Související témata: kuře , játra , salátová okurka , Hlavní jídla

reklama