Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuře s okurkou

4 porce
do 1 hodiny
Kuře s okurkou
Kuře s okurkou Autor: archiv Gurmet
Okurku nemusíte strouhat jen do salátu, zkuste ji tepelně upravit. Dodá masu potřebnou lehkost a šťávu.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte podélně na dílky. Okurku rozpulte a nakrájejte na plátky. Kuřecí řízky a játra nakrájejte na nudličky.
  2. Na hlubší pánvi rozpalte olej a maso i játra něm zprudka opečte dohněda. Zeleninu přimíchejte do pánve, vše osolte, opepřete a zakapejte citronovou štávou. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni pomalu duste 15–20 minut. Podlévat většinou nemusíte, protože okurka pustí dostatek vody.
  3. Podávejte s rýží uvařenou podle návodu na obalu. Na talířích pokrm ozdobte řeřichou.
  4. PRIMA TIP: Pokud je okurka zralejší, oloupejte slupku a tvrdší semínka odstraňte lžičkou.
Reklama

Kuře s okurkou Foto: archiv Gurmet

Kuře s okurkou. Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet - archiv II.Gurmet Vaše škola vaření

Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama