Suroviny
- červená cibule 2 ks
- okurka (salátová, můžete použít i nakládačky) 1 ks
- kuřecí prsní řízek 200 g
- kuřecí játra 200 g
- olej 2 lžíce
- citron 1 ks
- dlouhozrnná rýže (divoká, lze použít i obyčejnou dlouhozrnnou) 280 g
- řeřicha (na ozdobení)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Cibuli oloupejte, rozpulte a nakrájejte podélně na dílky. Okurku rozpulte a nakrájejte na plátky. Kuřecí řízky a játra nakrájejte na nudličky.
- Na hlubší pánvi rozpalte olej a maso i játra něm zprudka opečte dohněda. Zeleninu přimíchejte do pánve, vše osolte, opepřete a zakapejte citronovou štávou. Přikryjte pokličkou a na mírném ohni pomalu duste 15–20 minut. Podlévat většinou nemusíte, protože okurka pustí dostatek vody.
- Podávejte s rýží uvařenou podle návodu na obalu. Na talířích pokrm ozdobte řeřichou.
- PRIMA TIP: Pokud je okurka zralejší, oloupejte slupku a tvrdší semínka odstraňte lžičkou.