Suroviny
- kuřecí stehna 1 kg
- čerstvý zázvor 50 g
- citrónová tráva 3 ks
- rybí omáčka 1 lžíce
- rostlinný olej 2 lžíce
- Sůl 1 lžička
- glutamát 1 lžička
- Voda 300 ml
- vařená rýže k podávání
Pokud preferujete jiné části masa než stehna, klidně je nahraďte, ve Vietnamu se takto často zpracovává celá drůbež.
Postup přípravy
- Maso buď ponechte v celku, nebo naporcujte na menší kousky, pak bude rychleji hotové. Zázvor oloupejte a nakrájejte nadrobno nebo ho nastrouhejte. Citronovou trávu nakrájejte na 5cm kousky a paličkou na maso ji rozklepejte.
- Do hrnce vložte maso, zázvor, citronovou trávu, rybí omáčku, olej, sůl a glutamát, promíchejte a nechte 30 minut odležet.
- Maso zprudka opékejte 5 minut pod pokličkou, odklopte a míchejte zhruba 5 minut, až zrůžoví. Přilijte vodu, přiklopte, ztlumte na střední teplotu a povařte 30 minut doměkka. Podávejte s rýží.