Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuře Marengo

4 porce
do 1 hodiny
Kuře Marengo
Kuře Marengo Autor: L.A. CREATIVE FOOD
Patří k receptům s příběhem, který se ale všelijak mění – takže ani vaše případné úpravy by velkému Napoleonovi, na počest jehož vítězné bitvy u Marenga prý tento recept vznikl, nejspíš nevadily.
Reklama

Další skvělé nápady, jak zpracovat úrodu rajčat, najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 6. června:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...
Reklama

Postup

  1. Porce kuřete osolte a opepřete. Máslo a olej rozehřejte v silnostěnném kastrolu a opečte v něm kuře nejprve kůží dolů dozlatova, trvá to asi 5 minut. Pak obraťte a opečte i z druhé strany. Přebytečný tuk z kastrolu slijte.
  2. Kuře posypte nakrájenými houbami a promíchejte, přidejte cibuli, česnek, bobkový list a tymián a nechte asi 5 minut smažit.
  3. Podlijte vínem a odškrabejte přípečky ze dna kastrolu. Přidejte rajčata, rajčatovou pastu, vývar a petrželku. Uveďte do varu. Kastrol přikryjte a kuře duste asi 10 minut.
Reklama

PRIMA TIP: Kromě kuřete a rajčat není v tomto receptu nic pevně dáno – historky o tom, co vlastně všechno kuchař, poněkud ve stresu z generála, jemuž po drtivém vítězství značně vyhládlo, do pokrmu dal, se značně rozcházejí. Mluví se o olivách, racích, lanýžích… to vše je na severoitalském venkově k nalezení. A nic z toho už nám historie nepotvrdí ani nevyvrátí, takže i tuto verzi kuřátka od Marenga berte jako návod, jak se dobrat k osobitému kuchyňskému vítězství. Jako příloha se hodí rýže a i k velké míse zeleného salátu byste se měli postavit vojácky.

Kuře Marengo  Foto: Kuře Marengo; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama