Suroviny
- celé kuře (naporcované) 1 ks
- máslo 2 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- houby (nakrájené) 250 g
- cibule (nakrájená) 1 ks
- česnek (rozdrcený) 1 stroužek
- bobkový list 1 ks
- tymián (čerstvý ) 2 snítky
- bílé víno (suché ) 60 ml
- rajčata (zralá, nakrájená (nebo plechovka konzervovaných)) 250 g
- rajčatový protlak 50 ml
- drůbeží vývar 120 ml
- hladkolistá petržel 2 snítky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Další skvělé nápady, jak zpracovat úrodu rajčat, najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 6. června:
Článek
Užijte si ty nejlepší prázdniny s letním číslem časopisu Prima FRESH!
Letní číslo časopisu prima FRESH nabízí pestrý výběr těch nejbarevnějších receptů plných chutí a vůní, které vám navodí správnou prázdninovou náladu. Najdete ho v prodeji...
Postup přípravy
- Porce kuřete osolte a opepřete. Máslo a olej rozehřejte v silnostěnném kastrolu a opečte v něm kuře nejprve kůží dolů dozlatova, trvá to asi 5 minut. Pak obraťte a opečte i z druhé strany. Přebytečný tuk z kastrolu slijte.
- Kuře posypte nakrájenými houbami a promíchejte, přidejte cibuli, česnek, bobkový list a tymián a nechte asi 5 minut smažit.
- Podlijte vínem a odškrabejte přípečky ze dna kastrolu. Přidejte rajčata, rajčatovou pastu, vývar a petrželku. Uveďte do varu. Kastrol přikryjte a kuře duste asi 10 minut.