Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuře generála Tso

4 porce
do 30 minut
Kuře generála Tso
Kuře generála Tso Autor: Jídlo + pivo
Nejspíš byste v Číně na jídelníčku nic podobného nenašli, přesto je kuře generála Tso pojmem v amerických čínských restauracích. Když je dobře připravené, těší se díky své vyvážené chuti všeobecné oblibě. Ochutnejte ho s golden ale.
Reklama

O tradiční čínský pokrm se vlastně nejedná – spíš je to něco jako tikka masala podávaná v indických restauracích ve Velké Británii či mongolské jehněčí, se kterým se můžete setkat v australských čínských restauracích. I tak si na něm ale určitě pochutnáte...

Reklama

Postup

  1. V misce vyšlehejte rýžové víno, sójovou omáčku a vejce spolu se špetkou mletého bílého pepře, mořské soli a cukru. Vložte maso do připravené marinády a důkladně obalte. Zakryjte potravinovou fólií a nechte odležet v lednici 3–6 hodin.
  2. Naplňte wok z jedné třetiny olejem, rozpalte na středním plameni, až začne olej prskat. Zapracujte do marinovaného kuřete mouku, aby vzniklo husté těstíčko. Ve dvou várkách smažte postupně kousky kuřete v oleji po dobu 3–4 minut, dozlatova.
  3. Slijte olej tak, aby v pánvi zůstala jen jedna polévková lžíce. Přihoďte česnek, zázvor a jarní cibulku a opékejte 1–2 minuty. Smíchejte suroviny na omáčku a přidejte je do pánve, uveďte do varu a vařte do zhoustnutí.
  4. Zamíchejte kousky smaženého kuřete do omáčky. Podávejte s jasmínovou rýží.
Reklama

Kuře generála Tso  Foto: Kuře generála Tso; foto: Jídlo + pivo

Jídlo + pivo Foto:

Jídlo + Pivo: Výborné jídlo k pivu

Ross Dobson

Více než 80 chutných receptů mezinárodní kuchyně od populárního autora kuchařek Rosse Dobsona. K těmto originálním receptům naplněným chutí a vůní je vhodné pivo. Kniha je napsána nenapodobitelným ironickým a zábavným stylem.

Autor knihu uvádí předmluvou, ve které čtenáře seznámí se zásadami spojení konkrétního jídla s pivem. A dále již následují kapitoly o potravinách, které se k sobě navzájem hodí: drůbeží a králičí maso; hovězí, vepřové a skopové maso; ryby a plody moře; rýže a nudle. U každého receptu je tip na značku piva, které může tyto výborné pokrmy doplnit.

Vydalo nakladatelství Omega.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama