návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Králík na hořčici se žampiony

Hodnoceno: 1x
5 porcí
nad 2 hodiny
Králík na hořčici se žampiony
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Králík na hořčici se žampiony
Omáčka z bílého vína, smetany a hořčice je klasickým společníkem k jemnému králičímu masu. Inspirace z francouzské kuchyně bude slušet i česko-moravským talířům.

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Postup

  1. Králíka naporcujte, osolte, opepřete, mírně pocukrujte, posypte tymiánem a marinujte ideálně přes noc v lednici. Pokud nemáte čas, tak rovnou v ohnivzdorném hrnci rozehřejte olej, králíka ze všech stran opečte a vyndejte z hrnce.
  2. Troubu vyhřejte na 170 °C. Do hrnce dejte máslo a začněte na něm restovat nasekanou cibulku, dokud nezesklovatí, jakmile bude mírně zbarvená, přisypte mouku a vše krátce zarestujte. Králíka vraťte do hrnce, přilijte víno a počkejte, až se odpaří alkohol. Poté přilijte také trochu vývaru. Hrnec zaklopte a dejte do trouby, králíka duste 90 minut až 2 hodiny. V průběhu dušení podle potřeby přilijte vývar.
  3. Maso dejte stranou, do základu dejte hořčici a vše rozmixujte. Omáčku zjemněte smetanou, přidejte nasekané kapary a citronovou šťávu podle chuti.
  4. Větší žampiony přepulte, menší nechte vcelku. V pánvi rozehřejte máslo a olej. Žampiony restujte, dokud nezačnou chytat barvu a měknout. Poté je osolte, opepřete, přidejte snítku tymiánu a ještě chvíli restujte. Nakonec chuť zvýrazněte pár kapkami citronové šťávy.
  5. Porce králíka nandejte na talíře, přelijte omáčkou, přidejte pár žampionů a nasekanou petrželku. Podávejte s křupavou bagetou.

Králík na hořčici se žampiony  Foto: Králík na hořčici se žampiony; foto: Darina Křivánková

Sledujte celou epizodu