reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Kaše z quinoy s pekanovými ořechy a se skořicí
Autor: Jde to i bez pšenice Kaše z quinoy s pekanovými ořechy a se skořicí

Kaše z quinoy s pekanovými ořechy a se skořicí

Hodnoceno: 0x
Quinoa je bezlepková obilovina, kterou lze připravovat naslano i nasladko. Báječně se hodí k přípravě snídaňových kaší. Zkuste třeba tuto variantu s jablkem, skořicí a ořechy, pokud chcete, můžete přidat i sušené brusinky.
do 30 minut
4 porce

reklama

Suroviny (4 porce)

reklama

Postup

  1. Quinou dobře propláchněte a okapanou ji dejte do hrnce, zalijte mlékem a vařte na mírném plameni asi 10 minut nebo podle návodu na obalu.
  2. Oslaďte sirupem z agáve, vmíchejte skořici, rumové aroma, ořechy a promíchejte.
  3. Jablko zbavte jádřince a můžete podle chuti oloupat. Nakrájejte na kostičky a vmíchejte ještě do teplé kaše.

Kaše z quinoy s pekanovými ořechy a se skořicí  Foto:

Kaše z quinoy s pekanovými ořechy a se skořicí, foto: Jde to i bez pšenice

Jde to i bez pšenice Foto:

Jde to i bez pšenice

Petra Lamschová a Petr Havlíček

Autorská dvojice Petra Lamschová a Petr Havlíček přichází s novou řadou lifestylových kuchařek. Opět půjde o zdravé jídlo a spoustu zodpovězených otázek, tipů a rad, ale také tabu.

První díl se bude točit okolo pšenice. Je to jen móda, nebo nutnost současné doby? Musíme ze svého jídelníčku vyloučit pšenici (tedy lepek), aby nám bylo lépe? Zhubneme? Budeme mít více energie? Na tyto a další otázky opět odpoví výživový poradce Petr Havlíček a společně s Petrou Lamschovou přidají také spoustu kvalitních, zajímavých, jednoduchých a hlavně rychlých receptů, které vám budou chutnat. Jednoduše: Jde to i bez pšenice!

Vydalo nakladatelství Mladá Fronta

reklama

reklama