Suroviny
- hroznový nebo rýžový olej 1 lžíce
- vepřový bok bez kůže nakrájený na 5cm kostky 1,5 kg
- Sójová omáčka 3 lžíce
- rýžový sirup 185 ml
- čerstvě mletý bílý nebo černý pepř 1 lžička
- mletý zázvor 1 lžička
- mletá skořice 1 lžička
- česnek, rozmačkaný 4 stroužky
- rybí omáčka 3 lžíce
- Badyán 4 hvězdičky
- kuřecí vývar 250 ml
- kukuřičný škrob (pokud vaříte v pomalém hrnci) 1 lžička
- zelené fazolky nakrájené podélně na 5cm kousky 1 velká hrst
K podávání
- dušená rýže
- thajská bazalka
- chilli paprička, nakrájená nadrobno
Pokrm můžete připravit v pomalém hrnci nebo klasicky v hrnci na sporáku. V postupu jsou uvedené oba způsoby přípravy.
Postup přípravy
- V POMALÉM HRNCI: Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olej na vysokou teplotu. Přidejte vepřový bok a 5 minut ho pečte dozlatova.
- Mezitím v míse smíchejte sójovou omáčku, sirup, pepř, zázvor, skořici, česnek, rybí omáčku a badyán. Vlijte směs do pánve a 3 minuty v ní maso obalujte. Vše přemístěte do pomalého hrnce.
- V míse vyšlehejte dohladka kuřecí vývar s kukuřičnou moukou, přilijte ho do pomalého hrnce a zamíchejte. Vařte 4 hodiny na vysokém stupni. Odeberte tuk, který je na povrchu, přidejte fazolky a vařte dalších 30 minut.
- Podávejte s dušenou rýží, ozdobené thajskou bazalkou a chilli papričkami.
- NA SPORÁKU: Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olej na vysokou teplotu. Přidejte vepřový bok a 5 minut ho pečte dozlatova.
- Mezitím v míse smíchejte sójovou omáčku, sirup, pepř, zázvor, skořici, česnek, rybí omáčku, badyán a vývar. Vlijte směs do pánve, přiveďte ji k varu a poté snižte teplotu na nízkou. Přiklopte pokličkou a vařte 90 minut do změknutí masa. Odeberte tuk, který je na povrchu, přidejte fazolky a vařte ještě 10 minut, aby změkly.
- Podávejte s dušenou rýží, ozdobené thajskou bazalkou a chilli papričkami.