reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Karamelizovaný vepřový bok
Autor: kuchařka Zdravá jídla z pomalého hrnce Karamelizovaný vepřový bok

Karamelizovaný vepřový bok

Hodnoceno: 0x
Pokud tento pokrm budete chtít ozdobit křupavou thajskou bazalkou, krátce na oleji osmažte hrst lístků. Pokud thajskou bazalku neseženete, posypte vepřový bok lístky normální bazalky či koriandru. Rýžový sirup najdete v obchodech se zdravou výživou.
nad 2 hodiny
6 porcí

reklama

Pokrm můžete připravit v pomalém hrnci nebo klasicky v hrnci na sporáku. V postupu jsou uvedené oba způsoby přípravy.

reklama

Postup

  1. V POMALÉM HRNCI: Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olej na vysokou teplotu. Přidejte vepřový bok a 5 minut ho pečte dozlatova.
  2. Mezitím v míse smíchejte sójovou omáčku, sirup, pepř, zázvor, skořici, česnek, rybí omáčku a badyán. Vlijte směs do pánve a 3 minuty v ní maso obalujte. Vše přemístěte do pomalého hrnce.
  3. V míse vyšlehejte dohladka kuřecí vývar s kukuřičnou moukou, přilijte ho do pomalého hrnce a zamíchejte. Vařte 4 hodiny na vysokém stupni. Odeberte tuk, který je na povrchu, přidejte fazolky a vařte dalších 30 minut.
  4. Podávejte s dušenou rýží, ozdobené thajskou bazalkou a chilli papričkami.
  5. NA SPORÁKU: Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olej na vysokou teplotu. Přidejte vepřový bok a 5 minut ho pečte dozlatova.
  6. Mezitím v míse smíchejte sójovou omáčku, sirup, pepř, zázvor, skořici, česnek, rybí omáčku, badyán a vývar. Vlijte směs do pánve, přiveďte ji k varu a poté snižte teplotu na nízkou. Přiklopte pokličkou a vařte 90 minut do změknutí masa. Odeberte tuk, který je na povrchu, přidejte fazolky a vařte ještě 10 minut, aby změkly.
  7. Podávejte s dušenou rýží, ozdobené thajskou bazalkou a chilli papričkami.

Karamelizovaný vepřový bok  Foto: Karamelizovaný vepřový bok; foto: kuchařka Zdravá jídla z pomalého hrnce

Zdravá jídla z pomalého hrnce

Zdravá jídla z pomalého hrnce Foto:

Olivia Andrews

Díky receptům z této kuchařky můžete rodinu i přátele jednoduše a zároveň stylově nasytit zdravými a výživnými pokrmy.

Každý recept je vymyšlený tak, aby ho bylo možné připravit i ve dnech, kdy zrovna nemáte příliš mnoho času na vaření. Stačí ráno vložit suroviny do pomalého hrnce, a když se večer vrátíte domů, váš byt bude naplněný vůní dobrého jídla. Navíc díky pomalé přípravě můžete z potravin získat výrazně víc živin i zdraví prospěšných látek.

100 receptů je vždy popsáno ve dvou variantách – jedna je určená pro pomalý hrnec, podle druhé ten samý pokrm můžete připravit i bez něj na sporáku či v troubě.

Nakladatelství Omega, 499 Kč

reklama

reklama