Najděte si recept
Na co máte chuť?

Kapustičkový salát s ořechy ve slaném karamelu
Se zimou ustupuje chuť na svěží saláty, ale přitom si tento druh jídla můžete připravit v obměněné podobě, se sezonními surovinami nebo zatepla. Vyzkoušejte kapustičkový salát s křupavými ořechy!
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- růžičková kapusta 300 g
- vlašské ořechy 80 g
- třtinový cukr 2 lžíce
- špetka soli
- olivový olej 2 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- sůl a pepř
- parmazán 40 g
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Větší růžičky kapusty nakrájejte na tenké plátky, menší natrhejte na jednotlivé lístky.
- Na pánvi na mírném ohni nechte rozpustit třtinový cukr, potom k němu přisypte nahrubo nasekané ořechy a obalte je ve vzniklém karamelu.
- Nakonec ořechy posypte špetkou soli a ještě spolu na pánvi prohoďte.
- Na dresink prošlehejte olivový olej s citronovou šťávou, trochou soli a čerstvě umletého pepře.
- Před podáváním promíchejte kapustičky s dresinkem a navršte je do misky nebo na talíř.
- Kapustičky potom posypte vychladlými ořechy v karamelu a navrch nahrubo zastrouhejte parmazánem.
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!