Suroviny
- růžičková kapusta 300 g
- vlašské ořechy 80 g
- třtinový cukr 2 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
- citronová šťáva 1 lžíce
- parmazán 40 g
- sůl špetka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Větší růžičky kapusty nakrájejte na tenké plátky, menší natrhejte na jednotlivé lístky.
- Na pánvi na mírném ohni nechte rozpustit třtinový cukr, potom k němu přisypte nahrubo nasekané ořechy a obalte je ve vzniklém karamelu.
- Nakonec ořechy posypte špetkou soli a ještě spolu na pánvi prohoďte.
- Na dresink prošlehejte olivový olej s citronovou šťávou, trochou soli a čerstvě umletého pepře.
- Před podáváním promíchejte kapustičky s dresinkem a navršte je do misky nebo na talíř.
- Kapustičky potom posypte vychladlými ořechy v karamelu a navrch nahrubo zastrouhejte parmazánem.