reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Kapr načerno
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Kapr načerno

Kapr načerno

Hodnoceno: 13x
Opravdu starobylá úprava naší nejznámější ryby odráží ještě středověké chutě, kdy se často míchalo slané se sladkým. A je to hodně chuťově zajímavá záležitost, která vás možná přesvědčí, že středověk by měl trvat.
do 1 hodiny
4–6 porce

reklama

Postup

  1. Ve větším hrnci rozehřejte máslo a osmahněte na něm kořenovou zeleninu a cibuli. Přisypte cukr a za stálého míchání ho nechte zkaramelizovat. Přidejte koření, citron a minutu opékejte; pak přilijte ocet a nechte ho odpařit. Takto připravený základ omáčky zalijte vývarem nebo vodou a zvolna pět minut povařte.
  2. Do vroucí omáčky přidejte kapra a 12 až 15 minut ho za občasného otáčení duste. Poté rybu vyjměte a do omáčky přimíchejte povidla.
  3. Sušené ovoce, rozinky, mandle a ořechy povařte asi 5 minut ve vodě. Omáčku propasírujte, dejte do ní povařené sušené ovoce i s tekutinou a zahustěte perníkem. Před podáváním kapra ohřejte v páře a přelijte teplou omáčkou. Jako příloha se hodí houskový knedlík nebo noky.

Kapr načerno  Foto: Kapr načerno; foto: L.A. CREATIVE FOOD

reklama

Související témata: kapr , Hlavní jídla , Česká kuchyně