návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Kakaové pracny

Hodnoceno: 4x
2 plechy porce
do 1 hodiny
Kakaové pracny
Autor: archiv Babiččina volba Kakaové pracny
Tradiční české cukroví na většině vánočních stolů nechybí. Výborné křehké těsto ovoněné výrazným kořením je skvělé samotné, ale báječně chutná i namočené do kávy nebo čaje.

Postup

  1. Změklé máslo vyšlehejte spolu s cukrem a žloutkem. Přidejte kůru z citronu a namleté lískové ořechy. Vmíchejte skořici, drcené hřebíčky, kakao a mouku. Vypracujte hladké těsto, zabalte do potravinářské fólie a nechte odpočinout minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
  2. Z těsta vytvarujte malé kuličky a vtlačte je do máslem vymazaných formiček ze ¾. Přendejte na plech a pečte v předehřáté troubě při 170 °C asi 15 minut.
  3. Ještě vlažné vyklopte. Pracny můžete posypat moučkovým cukrem.

Kakaové pracny  Foto: Kakaové pracny; foto: archiv Babiččina volba

Hledáte další inspiraci a nové recepty na cukroví? Prohlédněte si náš speciál!