návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Jehněčí na máslovém hrášku

4 porce
do 1 hodiny
Jehněčí na máslovém hrášku
Jehněčí na máslovém hrášku Autor: Smoothcooking.cz
Perfektní recept, který se hodí nejen na Velikonoce. Ať už ho připravíte s máslovým hráškem, nebo polentovou kaší! ;)

Článek

13 skvělých receptů s jehněčím masem Foto:

13 skvělých receptů s jehněčím masem

Jehněčí maso je právě teď v nejlepší formě. V posledních letech se toto vynikající "jarní" maso dostává stále více do popředí i v nabídce českých restaurací a není důvod,...

Suroviny (4 porce)

Máslový hrášek:

Postup

  1. Rozpalte troubu na 170 °C. Připravte si misku a nasypejte do ní rozmarýn, česnek pokrájený nadrobno, sůl, olej a šťávu z půlky citronu. Nakonec dochuťte pepřem a směs důkladně promíchejte.
  2. Kýtu do půlky rozkrojte a dovnitř přendejte připravenou směs. Na prkénko si rozložte slaninu, kterou dávejte částečně přes sebe.
  3. Položte na ni kýtu a převažte ji provázkem. To bude pro někoho možná boj, ale nebojte, nakonec to zvládnete. Celou kýtu přendejte do pekáče slaninou nahoru.
  4. Do pekáče nalijte 250 ml zeleninového vývaru, přidejte pokrájenou cibuli na měsíčky a vložte do trouby na cca 45 minut. V průběhu pečení maso přelévejte výpekem.
  5. Kýta je výborná, když se podává s polentovou kaší. A také s máslovým hráškem, který připravíte během chvilky:
  6. Na pánev nasypejte hrášek a ohřívejte cca 4 minuty. Osolte, opepřete, vypněte plotýnku a přidejte kousek másla. Promíchejte a můžete podávat.

Jehněčí na máslovém hrášku 2 Foto: Jehněčí na máslovém hrášku 3 Foto: Jehněčí na máslovém hrášku; foto: Smoothcooking.cz

Smoothcooking.cz Foto:

Smooth cooking aneb vaříme hladce

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. Snažím se vám být opět o krok blíže, a tak jsem začala točit videorecepty a vlogy z food akcí.