zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Jednoduchý tvarohový koláč
Autor: Cat & Cook - Ivana Jindřichová Jednoduchý tvarohový koláč

Jednoduchý tvarohový koláč podle Cat & Cook

Hodnoceno: 3x
Základ koláče je velmi jednoduchý, ale můžete ho oživit rozinkami namočenými v rumu, zapéct do něj ovoce, přidat limetovou či citronovou kůru, případně servírovat s ovocnou omáčkou, čokoládou či slaným karamelem. Záleží na sezoně a vaší chuti.
do 1 hodiny

reklama

Postup

  1. Vejce rozdělte na žloutky a bílky. Krupičku promíchejte s kypřicím práškem.
  2. Troubu zapněte na 175 °C (horní a spodní ohřev, případně horkovzduch o 15 °C méně).
  3. Žloutky rozmixujte s cukrem do homogenní směsi pomocí ručního mixéru nebo balónové metly u stolního robota. Poté přidejte vanilku a tvaroh (pokud používáte tvaroh v „pozlátku“, raději ho nejdříve promíchejte zvlášť).
  4. Do této směsi pomocí stěrky vmíchejte krupičku s kypřicím práškem.
  5. Bílky ušlehejte se špetkou soli do vlhkého sněhu. Vmíchejte je do připravené směsi – nejdříve jednu třetinu relativně rychle, poté postupně druhou a třetí třetinu velmi zlehka.
  6. Směs spíš podebírejte stěrkou, než abyste sníh klasicky vmíchávali.
  7. Formu vyložte pečicím papírem. Směs nalijte do formy, uhlaďte a vložte do trouby.
  8. Pečte dozlatova (vnitřní teplota by měla být 90–100 °C, ne více).
  9. Upečený koláč vyndejte z trouby a nechte vychladnout. Před podáváním pocukrujte.

TIP: Pro tvrdší, pevnější koláč použijte tvaroh jemný (ten, který je v obalu jako máslo). Koláč z toho tvarohu je lepší ještě vlažný, případně servírovaný v pokojové teplotě. Pro velmi jemný, krémový výsledek použijte tvaroh z vaničky. Tento koláč je skvělý vychlazený z lednice, po upečení je totiž hodně křehký a mohl by se při větší manipulaci trochu rozpadat. Případně můžete jako kompromis dát tvarohy půl na půl.

Jednoduchý tvarohový koláč
Autor: Cat & Cook - Ivana Jindřichová Jednoduchý tvarohový koláč

reklama

Cat & Cook 2
Ivana Jindřichová

Druhá kuchařka známé blogerky Cat & Cook volně navazuje na první díl a představuje nové recepty i novou kočku – Miňonku, která v kuchyni Ivany Jindřichové zaujala místo po nemocné Mindě. Barevné fotky s čtyřnohou fešandou, záplava květin a lahodná jídla, které zvládnete podle podrobného popisu uvařit hned napoprvé, zůstávají jako poznávací znamení. Ivana se opět vydala i do světa a kromě oblíbených českých pokrmů si můžete uvařit i klasické recepty mezinárodní kuchyně. Stěžejní linku tvoří roadtrip po Itálii, ale nakouknete i na další kontinenty. 
Kuchařku koupíte pouze přes eshop https://shop.catandcook.cz/
Související témata: tvarohové koláče , sladké , sladké koláče , tvaroh , Sladké