Suroviny
- sušenky 125 g
- nízkotučný tvaroh 250 g
- mascarpone 300 g
- bílý jogurt 125 g
- banán 2 ks
- lesní plody (může být i mražené) 150 g
Postup přípravy
- Připravte si 5 středních nebo 10 malých skleniček.
- Na dno každé skleničky dejte nalámané sušenky. Druh sušenek je čistě na vás – pokud chcete dezert bez přidaného cukru, zvolte sušenky bez cukru, popř. sušenky bezlepkové nebo klasické máslové sušenky.
- Ve větší míse společně vyšlehejte tvaroh, mascarpone, jogurt a najemno nastrouhané banány.
- Lesní ovoce rozehřejte na plotně a tekutinu nechte lehce zredukovat.
- Na vrstvu sušenek naneste banánový krém – doporučuji použít cukrářský sáček.
- Na krém dejte pomocí lžíce vychladlé lesní ovoce.
- Tento postup opakujte, dokud není sklenička plná.
- Ozdobte čerstvým ovocem nebo sušenkami a nechte zatuhnout v lednici.