návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Jarní salát se ztraceným vejcem

2 porce
do 30 minut
Jarní salát se ztraceným vejcem
Jarní salát se ztraceným vejcem Autor: Gurmet
Jaro je v plném proudu a právě teď je pravá doba na návrat syrové zeleniny do našich jídelníčků. Máme pro vás recept na velmi zdravý salát s minimem tuku, který kromě zeleniny obsahuje i ideální porci bílkovin v podobě šunky, sýra a vejce. Zkrátka perfektní oběd nebo lehká večeře!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Polníček opláchněte, rajčátka překrojte na půlky a ředkvičky na plátky. Šunku nakrájejte na nudličky a žampiony na plátky.
  2. Na pánvi opečte na oleji šunku a žampiony, přidejte drcený kmín, případně opepřete. Do jednotlivých talířů vkládejte salát, rajčata, ředkvičky, opečenou šunku, žampiony a mungo klíčky a navrch položte ztracené vejce. Pokapejte zálivkou, promíchanou z uvedených surovin a 1 lžíce vody, a posypte rozdrobeným sýrem (postup na domácí „balkán“, chcete-li ho ze zvědavosti vyzkoušet, najdete níže).
  3. Na ztracená vejce vlijte do kastrůlku s asi 250 ml vody ocet a přiveďte k varu. Jakmile tekutina začne vařit, vařečkou vytvořte uprostřed vír, do kterého pomalu a lehce vlijte vždy jedno vejce. Zmírněte oheň a vařte 3 minuty. Pak vejce opatrně vyjměte a dejte stranou do misky. Takto postupujte i s druhým vejcem.
  4. Domácí balkánský sýr: Do uzavíratelné krabičky vlijte asi 150 ml vody. Přidejte 6 g soli, vložte 1 tvrdý tvaroh (na strouhání) a uložte na týden do lednice.
Reklama

Jarní salát se ztraceným vejcem  Foto: Gurmet

Jarní salát se ztraceným vejcem. Foto: Gurmet

 

Gurmet - květen 2014

Gurmet – Vaše škola vaření

O měsíci květnu se říká, že je měsícem lásky. V zahrádkách se také začíná objevovat první zelenina a stromy jsou obsypané květy. Toto všechno jsme vzali v potaz, a téma lásky a čerstvosti se proto prolíná celým květnovým číslem Gurmetu. Na gastronomický výlet jsme se tentokrát vydali do Francie, takže tu najdete jak svatební menu, včetně atypického dortu složeného ze slaďoučkých profiterolek, tak další dobroty z této země labužníků a milovníků života. Francouzský citronový koláč vás naučíme dokonce krok za krokem! Naleznete tu také známé i méně známé recepty na přípravu sladké karotky či oblíbeného kuřecího masa. Zdravá, ale přesto chutná jídla jsme zvolili z lokálních čerstvých surovin, takže v květnovém Gurmetu je opravdu na co se těšit!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama