Najděte si recept
Na co máte chuť?

Jablečný nepečený koláč
Úroda jablek se dá využít všelijak – do kompotů, chutney, koláčů pečených i nepečených. A právě ten jsme pro vás vybrali dnes! Místo klasických sušenek můžete v receptu použít karamelové, skvěle jablka dochutí!
do 30 minut
Článek
16 úžasných nepečených dezertů
Komu by se chtělo léto trávit u rozpálené trouby? Naštěstí je tolik jiných možností, jak připravit vynikající moučníky. Vyzkoušejte některý z našich nepečených receptů a...
Suroviny
Forma o průměru 20 cm:
- máslové sušenky 100 g
- Máslo 30 g
- oloupaná a očištěná jablka 3/4 kg
- Voda 1 dl
- Cukr 100 g
- kardamom 1/2 lžičky
- kukuřičný škrob 3 lžíce
- tučná zakysaná smetana 100 g
- skořice na posypání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Na spodní část dortu nadrťte máslové sušenky najemno a prsty je promíchejte s rozpuštěným máslem.
- Sušenkovou směs pak vtlačte naspod formy, aby vytvořila jednolitou vrstvu.
- Jablka nastrouhejte nahrubo a spolu s vodou a cukrem je nechte v hrnci pod pokličkou povařit 5–10 minut, jablka pak budou již měkká, ale ještě nebudou úplně rozvařená.
- K jablkům pak přidejte v malém množství vody rozmíchaný kukuřičný škrob a kardamom, vše vraťte nad oheň a již na mírném ohni nechte provařit další asi 3 minuty, občas směs zamíchejte.
- Hotový jablečný pudink nalijte na sušenkový základ, povrch uhlaďte a nechte vychladnout.
- Na zchladlý jablečný pudink rozprostřete zakysanou smetanu, posypte skořicí a nechte lednici zatuhnout několik hodin, nejlépe přes noc.
Jablečný nepečený koláč. Foto: S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!