Forma o průměru 20 cm
- sušenky (máslové ) 100 g
- máslo 30 g
- jablka (oloupaná a očištěná ) 3/4 kg
- voda 1 dl
- cukr 100 g
- kardamom 1/2 lžičky
- kukuřičný škrob 3 lžíce
- zakysaná smetana (tučná ) 100 g
- skořice (na posypání)
Článek
16 úžasných nepečených dezertů
Komu by se chtělo léto trávit u rozpálené trouby? Naštěstí je tolik jiných možností, jak připravit vynikající moučníky. Vyzkoušejte některý z našich nepečených receptů a...
Postup přípravy
- Na spodní část dortu nadrťte máslové sušenky najemno a prsty je promíchejte s rozpuštěným máslem.
- Sušenkovou směs pak vtlačte naspod formy, aby vytvořila jednolitou vrstvu.
- Jablka nastrouhejte nahrubo a spolu s vodou a cukrem je nechte v hrnci pod pokličkou povařit 5–10 minut, jablka pak budou již měkká, ale ještě nebudou úplně rozvařená.
- K jablkům pak přidejte v malém množství vody rozmíchaný kukuřičný škrob a kardamom, vše vraťte nad oheň a již na mírném ohni nechte provařit další asi 3 minuty, občas směs zamíchejte.
- Hotový jablečný pudink nalijte na sušenkový základ, povrch uhlaďte a nechte vychladnout.
- Na zchladlý jablečný pudink rozprostřete zakysanou smetanu, posypte skořicí a nechte lednici zatuhnout několik hodin, nejlépe přes noc.