zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Jablečno-hruškový tarte tatin
Autor: Výpečky.com Jablečno-hruškový tarte tatin

Jablečno-hruškový tarte tatin

Hodnoceno: 1x
Francouzský obrácený koláč TARTE TATIN zná asi už každý, ale pokaždé má u všech velký úspěch. Zkuste tentokrát variaci z jablek a hrušek.
do 1 hodiny
8–10 porcí

reklama

Suroviny (8–10 porcí)

Na těsto:

Na náplň:

Postup

  1. Jablka a hrušky oloupejte a nakrájejte na velké měsíčky, které pokapejte citronem. (Kyselejší ovoce s karamelem lépe pasuje). Pak předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Na těsto si smíchejte všechny ingredience a pořádně ho prohněťte. Pokud těsto bude příliš drobivé, přidejte lžíci vody. Když je těsto hotové, dejte ho na půl hodinky do mrazáku zabalené do fólie.
  3. Na náplň si dejte cukr s máslem do pánve a pomalu směs zahřívejte, až se z ní stane karamel. Pozor, karamel se nesmí spálit, musí být jemně hnědý.
  4. Do hotového karamelu pokládejte nakrájené ovoce, lehce ho promíchejte a vařte cca 2 minuty.
  5. Když se směs vaří, tak studené těsto vyválejte na pomoučněném vále do trochu větší velikosti, než je pánev. Těsto naviňte na váleček a pomalu přesunujte na horkou pánev. Okraje těsta přitlačte ke stěně, aby nevytekla karamelově jablečná šťáva.
  6. Do horké trouby dejte pánev a pečte koláč asi 25 minut, dokud těsto nemá zlatohnědou barvu.
  7. Po upečení na pánev dejte větší talíř a pak velmi opatrně koláč převraťte.

Jablečno-hruškový tarte tatin Foto:

Jablečno-hruškový tarte tatin                                                                                       Foto: Výpečky.com

Výpečky.com, Foto: Výpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace. Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, ale všechny odzkoušené a prověřené. Také dramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

reklama